Startsida / Inlägg

Ersätter Mick Schumacher Kimi Räikkönen?

av Anna Andersson

Är Kimi Räikkönens tid i F1 över?
Enligt det senaste snacket i depån ersätts han av Mick Schumacher 2022.

Mick Schumacher eller Kimi?
Kimi fyller 42 år i höst (TT)

Den tidigare världsmästaren från Finlandär 41 år. Han har inget kontrakt för 2022 och har bara tagit en poäng i år. Det är visserligen lika lite som hans kollega Antonio Giovanazzi – som inte heller har något kontrakt för 2022.
Det gör att ryktessvängen kring Alfa Romeos förare 2022 redan har startat.
Det hetaste ryktet är att Kimi Räikkönen eller Antonnio Giovanazzi ersätts av Mick Schumacher som i år gör sin första säsong hos Haas.

Schumacher är son till Michael Schumacher som vann fem VM-titlar tillsammans med Ferrari, han är en del av Ferraris förarakademi och hans framtid ligger i teamets händer.
Därför pratas det nu om ifall Alfa Romeo, som också har ett nära samarbete med Ferrari, blir nästa anhalt för Mick Schumacher.
– Mitt huvud är här och nu. Vad som händer nästa år kan ingen svara på nu, det får man kanske se om ett par veckor, säger Mick Schumacher till DerWesten.

Mick Schumacher till Alfa Romeo till 2022?

Mick Schumacher har haft en tung säsong hos Haas, dels drar han och teamkollegan Nikita Mazepin inte jämnt och dels så är bilen hopplöst efter.
– Det är för tidigt att spekulera i det, säger Micks farbror Ralf Schumacher, som är expert hos tyska Sky.
– Just nu är Alfa i alla fall bättre än Haas, men frågan är vilket team som klarar av att utvecklas mest. Det kommer att ske förändringar hos Haas, men Alfa Romeo har stått på samma plats i flera år. Därför vet jag inte riktigt vilket råd jag skulle ge honom nu.

Segern för Schumacher

När vi nu är inne på namnet Schumacher kan vi konstatera att det var en Schumacher som vann ett av loppen under tävlingshelgen i Österrike. David Schumacher tog sin första seger i Formel 3.
David är kusin till Mick och son till Ralf. Han gör sin andra säsong i Formel 3, den första var bedrövlig då han inte tog en enda poäng och pappa Ralf tar på sig det misstaget:

– Problemet är att även om alla bilar är de samma är teamen allt annat än de samma. Jag, som manager och pappa, gjorde ett jättestort misstag när vi valde team förra året och där förlorade vi tyvärr ett år, säger han till motorsporttotal.
– De professionella stallen är mer noggranna och de ligger också längre fram i mästerskapet. Man ser på tabellen vem som ligger var. Prema har varit nummer ett tidigare år och är det fortfarande.

Linus Lundqvist i titelfajt

Linus Lundqvist (Gavin Baker Photography / Road to Indy.)

Det kan väcka en viss förhoppning för svenska racingfans. Just nu kör Dino Beganovic från Linköping för just Prema i Formel 4. Svensken tillhör Ferrari Driver Academy och ligger på plats 16 i mästerskapet efter fem av tio lopp.
En annan positiv svensk nyhet, vid sidan av Marcus Ericssons fina andraplats i IndyCar är Linus Lundqvists som är med i toppen av IndyLights.

– Ingen kanonhelg, och vi har inte riktigt haft farten här, säger Linus Lundqvist.
– Jag har också gjort minst ett eller två misstag för mycket. Det får jag ta på mig själv. Samtidigt är det någonstans positivt att vi under en tuff helg, när mycket har krånglat, ändå åker härifrån med två fjärdeplatser. Vi har en hög lägstanivå och vi fortsätter att ha bra häng i mästerskapet.
Svensken är trea i mästerskapet, 25 poäng efter ledande Kyle Kirkwood när 12 av 20 lopp är avgjorda. Nu väntar ett par veckor sommarlov innan säsongen fortsätter på Gateway Motorsports Park i Illinois den 19-21 augusti. IndyCar kör däremot Big Machine Music City Grand Prix i Nashville den 8 augusti.

Stort tack igen för att just du läser F1-bloggen och kommer tillbaka om och om igen. Det värmer.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB