Startsida / Inlägg

Verstappen med övertygande seger på hemmaplan

av Anna Andersson

Max Verstappen tar över ledningen i VM i Formel 1.

Han vann Nederländernas GP.

VM i Formel 1
Max Verstappen har nu sju segrar i år (TT)

Max Verstappen tog ledningen i sitt hemmarace på Zandvoort redan i starten och även om det var ett strategiskt intressant lopp så kontrollerade han loppet ända fram till målflagg. Mercedes testade med två olika startegier, en för Lewis Hamilton och en för Valtteri Bottas, men kunde inte hota Verstappen på hans hemmabana.

–  Förväntningarna var oerhört höga inför loppet och då är det aldrig enkelt att uppfylla dem. Jag är så glad över segern och över ledningen i mästerskapet. Det är fanatstiskt, jublar Verstappen efter säsongens sjunde seger.

Jämnt i VM i Formel 1

Han erkänner att det var ett tufft race, framför allt strategiskt eftersom Mercedes hade två bilar i toppen medan han hade sin teamkollega betydligt längre bak i fältet.

– Starten var väldigt viktig och Mercedes försökte göra det svårt för oss, men vi lyckades hela tiden svara på deras attacker det ska vi vara väldigt nöjda med, säger Verstappen.

Hamilton slutade tvåa i Nederländernas GP och tog även det snabbaste varvet, kollegan Bottas slutade trea i ett lopp där samtliga förare från position fyra och nedåt (Pierre Gasly) blev varvade.

– Det är bara att gratulera Max, jag gjorde allt jag kunde, men de var helt enkelt bättre än vad vi var. Det var svårt med mycket trafik på banan och det var svårt att hålla kontakten med Max, säger Hamilton.

Efter 13 av 22 lopp leder nu Verstappen nu VM med tre poäng före den flerfaldige mästaren Lewis Hamilton. Här är resultatet från Nederländernas GP.

Snabba nyheter från Zandvoort

Räkna aldrig bort Fernando Alonso. Spanjoren körde i mål som sexa i sin Alpine efter att ha kört om Ferraris Carlos Sainz i slutet av loppet och återigen var han bäst i teamet. Zandvoort är ytterligare ett bevis på att Alonso har i F1 att göra. Han är nu före sin kollega Esteban Ocon i VM-tabellen, trots att Ocon har tagit en seger i år.

Red Bull såg till att Sergio Perez fick sin fjärde motor i dagens lopp. Man bytte ett stort antal delar och Perez, som misslyckades i kvalet, startade ur depån, ändå lyckades han köra upp sig 12 platser. Det viktigaste för Red Bull är att det där motor bytet är gjort så att Perez kan attackera och stötta Max Verstappen i kampen om VM. Han behöver sno poäng av Mercedes för att hjälpa Verstappen i kampen om förar-VM och samtidigt leverera poäng  i kampen om märkes-VM.

Italien GP – ny racevecka

Nu väntar ännu en racevecka. Som vanligt kommer bloggen att uppdateras dagligen så se till att du går in en gång om dagen och kikar efter de senaste snacket och nyheterna. Nu väntar en av mina personliga favoriter, Italien GP på Monza,. Den här gången står extra många poäng på spel, det är dags för F1 Sprint igen.

Den första sprinten kördes i Storbritannien och mer om det reglementet läser du här.

Det är osäkert om vi får se Kimi Räikkönen nästa vecka. Han stod över denna helg på grund av COVID-19.

Nästa vecka är det också IndyCar igen. Givetvis kommer du att kunna läsa om de två svenska stjärnorna här på bloggen.

Missa inte det.

Tack  för att du läser!

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB