Startsida / Inlägg

Avgjorde Verstappen VM ?

av Anna Andersson

Efter kvalet till Mexiko GP 2021 hade Mercedes övertaget.
Efter starten av samma race tog Red Bull över kommandot i VM.
– Tack killar. Tack för att vi vann i mitt hemland. När det dags för lite tequila, jublar Sergio Perez.

Mexiko GP 2021
Verstappen mot seger i Mexiko GP (TT)

Återigen gjorde Valtteri Bottas en något tveksam start och Max Verstappen som låg bakom honom i startruta tre drog fördel av situationen och tog starten av Mexiko GP 2021.
– Det handlade bara om att bromsa så sent som möjligt och om att hålla bilen på banan. Det klarade jag, säger Max Verstappen.

Verstappen med drömresultat i Mexiko GP

Bakom honom blev det dock betydligt mer komplicerat. In i den första kurvan var Bottas inblandad i en incident med McLarens Daniel Ricciardo vilket tvingade fram en fas med säkerhetsbilen och en omstart.
Återigen svarade Verstappen upp och behöll sin ledning, Hamilton tog andraplatsen och en jagande Sergio Perez (Red Bull) slöt upp bakom honom.
– Deras bil var enormt snabb den här helgen och det var ingenting vi kunde göra åt det. Jag gjorde allt jag kunde, säger Lewis Hamilton efter loppet.

Det blev precis det resultat som VM-ledaren Verstappen önskade samtidigt som Hamilton måste vara riktigt besviken. Han hade en kamp mot Perez för att försvara sin andraplatsen i stället för en kamp med Verstappen om segern. Nu återstår fyra lopp av säsongen, Max Verstappen leder med 19 poäng över Lewis Hamilton. Det betyder att Hamilton måste plocka in fem poäng i snitt på Verstappen för att ta sin åttonde VM-titel.
Klarar han det?
Det är frågan.

Mer än två fingrar på bucklan

På något sätt så känns det som om Max Verstappen har mer än två fingrar på den där efterlängtade VM-pokalen. Han har 19 poängs försprång när det nu är fyra deltävlingar kvar, varav en är en F1-sprint vilket ger en möjlighet att slåss om ytterligare tre poäng redan under lördagen.
– Det är långt kvar, men det ser onekligen bra ut. Samtidigt vet vi att det snabbt kan vända, så nu ser jag fram emot Brasilien GP.
Det gör vi också. Det är bara en vecka dit och frågan är vad Mercedes kan ändra på till dess? Det är en annan typ av bana, den ligger på 800 meters höjd och där är det vanligt med plötsliga och utmanande väderomslag.

Missa inte den tävlingshelgen  och den tuffaste F1-avslutningen någonsin.
Här är VM-tabellen.

Snabba nyheter:

Incidenten i samband med starten gjorde att Bottas aldrig hade någonting med kampen om poängen att göra. Återigen gjorde han ett fint kval, men lyckades inte alls med samma prestation under söndagen. Även om kvalen tycks ha blivit betydligt bättre efter det att han skrev på för Alfa Romeo så har han fortfarande många detaljer att förbättra under söndagarna.

Sergio Perez hade en kämpig inledning av säsongen, men nu har han tre pallplatser i rad. Han är den förste föraren i Red Bull sedan Daniel Ricciardo som varit så nära Max Verstappen. Han har kontrakt med teamet ett år till, kan han utmana Verstappen 2022? Det blir spännande att se.

Poäng för Sebastian Vettel. Poäng för Kimi Räikkönen.
Här är resultatet.

Två Ferrariförare tog poäng, en av McLarens förare. Det italienska teamet har nu 12,5 poängs försprång i kampen om plats tre i VM och den motoruppdatering som de levererat under hösten tycks ge resultat.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB