Startsida / Inlägg

Vettel och Schumacher till Piteå

av Anna Andersson

Sebastian Vettel och Mick Schumacher kommer till Race of Champions i Piteå. De två F1-förarna är klara för tävlingen i februari 2022.

Race of Champions i Piteå.
Tvåa i Race of Champions 2019 (ROC)

I februari 2o22 avgörs Race of Champions i Piteå och startfältet ser riktigt spännande ut. Redan tidigare har förare som bland annat Valtteri Bottas, Johan Kristoffersson, Jimmie Johnson, Sebastien Loeb, Oliver Solberg och Mika Häkkinen bekräftat att de ställer rupp.

Nu har också Tyskland ett lag i nationstävlingen. Den fyrfaldige världsmästarren Sebastian Vettel kör tillsammans med Mick Schumacher. Precis som de gjorde i Mexiko 2019 då de blev tvåa i nationstävlingen.

Den här gången ställs det innför utmaningen att tävla på snö och is utanför Piteå Havsbad.

–  Jag ser verkligen fram emot att tävla i Race Of Champions igen. Samt att få representera Tyskland tillsammans med Mick Schumacher, säger Sebastian Vettel i ett pressmeddelande.

Stort intresse för Race of Champions i Piteå

Han har tidigare också tävlat tillsammans med Micks pappa Michael i Race of Champions. De vann sex titlar tillsammans mellan år 2007 och 2012

– De andra teamen, särskilt de nordiska, kan ha mer erfarenhet av iskörning. Vi ska försöka kompensera för det med vår motivation och vilja att vinna. Hur som helst ser jag fram emot att delta och träffa alla förare under Race Of Champions, säger Mick Schumacher i en kommentar.

– Snön och isen kommer att göra de här ROC-tävlingarna till något väldigt speciellt. Jag är säker på att vi förare kommer att ha det galet bra tillsammans i Sverige.

Race of Champions avgörs på Östersjöns is och blir det största motorsportevenemanget som avgjorts i Norrbotten. Banan blir den snabbaste och bredaste i evenemangets mer än 30-åriga historia.

– Race Of Champions i Sverige och på Pite Havsbad har väckt allas nyfikenhet, inklusive Mick och Sebastian. Båda ställde många frågor när vi träffades vid Mexiko GP i F1, säger Fredrik Johnsson, President Race Of Champions.

– Det ska bli väldigt intressant att se hur de anpassar sig till den nya banan på is och snö.

Race of Champions avgörs i Piteå den 5-6 februari 2022. Alla förare finns här.

Snabba nyheter kring Formel 1

Red Bull ville egentligen bara göra ett depåstopp i Qatar, men när de såg Lewis Hamiltons fart och de punkteringar som ett flertal förare drabbades av ändrade teamet strategi.

– Lewis hade högre fart under den första stinten, men i de andra kunde vi hålla samma fart. Faktum var att Max kunde köra det snabbaste varvet med soft i slutet av racet, vilket känns upplyftande, väldgt upplyftande, säger Horner.

Enligt Mercedes var curbsen inte tillräcklligt aggressiva i Qatar och det var anlendingen till att många förare drabbades av skador på däcken vilklet ledde till punkteringar.

El Mundo Deportivo, skriver att Kataloniens regering har sagt ja till att förlänga kontrakten för F1 och motoGP på Circuit de Catalunya  mellan 2022 och 2026. Spaniens GP finns med på kalendern för 2022, men är ännu inte bekräftat.

Veckans tidigare inlägg hittar du här. Där skriver jag bland annat om Ralf Schumacher som anser att Lewis Hamilton vinner VM.

Dessutom har ni varit fantastiska på att starta egna diskussioner och många av kommentarerna är verkligen läsvärda.

Tack för att ni tar er tid att både läsa och engagera er!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB