Startsida / Inlägg

Horners tydliga passning till Wolff

av Anna Andersson

Kampen mellan Mercedes och Red Bull fortsätter. Både på och utanför banan.
Nu skickar Red Bulls teamchef Christian Horner en tydlig passning till Mercedes Toto Wolff.
– Jag behöver inte kyssa hans rumpa eller något sådant.

Mercedes och Red Bull
Vem firar vem i Abu Dhabi? (TT)

På banan fajtas den regerande mästaren Lewis Hamilton mot VM-ledaren Max Verstappen. Det är två lopp som återstår och för första gången på många, många år är det inte bara en kamp mellan två förare utan också en kamp mellan två team.
Vid sidan av pågår nästa fajt, mellan Mercedes teamchef Toto Wolff och Red Bulls teamchef Christian Horner.
– Jag anser att relationer och respekt är två väldigt olika saker, säger Christian Horner under en presskonferens i samband med förra helgens deltävling i Qatar.
– Givetvis har vi en stor respekt för allt som Mercedes har gjort och allt som Lewis Hamilton har åstadkommit, men jag behöver inte äta middag tillsammans med Toto. Jag behöver inte kyssa hans rumpa eller något sådant.

Ordkrig mellan Mercedes och Red Bull

Mercedes och Red Bull
Christian Horner (TT)

Han fortsätter:
– Det finns ingen relation. Vi trycker på allt vi kan och vi har jobbat hårt för att vara i den här positionen. Det är första gången som de blir utmanade och det är spännande att se hur folk reagerar när de sätts under press och blir utmanade, säger Horner.
– Detta är den överlägset mest intensiva och politiska titelfajten som v hare varit inblandade i under vår tid inom sporten. Följer vår bil reglerna? Absolut.

Även Toto Wolff kommenterar den tajta fajten:
– När det fäller kampen mellan teamen så finns det många fantastiska människor som jobbar hos Red Bull och uppenbarligen många fantastiska människor som jobbar för Mercedes. Det är en jäkla fajt, säger österrikaren.

Toto Wolff (AP)

– Det finns givetvis en respekt för Red Bull och den kapacitet som deras team han. Det är klart att detta är tufft. Detta är ett VM inom den högsta kategorin inom motorsporten och det som började som olympisk boxning övergick till proffsboxning, men nu har kampen utvecklats till MMA. Det är okej. Vi befinner oss i ringen och försöker göra det allra bästa jobbet vi kan. Reglerna tillåter oss att använda armbågarna och nu har vi kastat handskarna. Något annat ska man inte förvänta oss.
Just nu skiljer det åtta poäng mellan Verstappen och Hamilton i kampen om VM-titeln, i konstruktörsmästerskapet skiljer det fem poäng till Mercedes fördel. Vi har lite mer än en veckas paus innan fajten går vidare i Saudiarabien, även det på en bana som F1 aldrig tidigare har tävlat på.

Nyheter Formel 1

Räkna med nya tekniska direktiv när det gäller bakvingen redan i december. FIA genomförde en kontroll i Qatar och har meddelat att det kommer nya direkt till den regel som finns. Det är någonting som händer emellanåt, när det finns en tydlig regel, men teamen hittar ett kryphål som gör att de kan hålla sig inom regeln, men ändå gå förbi det som regeln syftar på och egentligen skulle reglera.

Mercedes gjorde en simulering inför Qatar, men den stämde inte. Mercedes har ingen aning om hur Lewis Hamilton kunde vara så myckert snabbare än Max Verstappen. Deras egen analys är att det är Lewis Hamilton som är skillnaden.

Du kan se Mercedes analys efter loppet här.

Aston Martin värvar Mercedes aerodynamikchef Eric Blandin. En av Aston Martins medarbetare bekräftar övergången för motorsporttotal och säger att det inte är klart när Blandin börjar sin nya tjänst. Han lär ha en övergångsperiod så ett tips är väl att han startar hos Aston Martin någon gång nästa höst.

Rober Kubica stannar hos Alfa Romeo även 2022. Det gör även titel sponsorn, PKN Orlen.

Alla förare till 2022 hittar du här.

Race of Champions lockar flera F1-förare i år. Mer om det läser du här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB