Startsida / Inlägg

Förarnas tips – han vinner VM 2021

av Anna Andersson

Nu ska det avgöras. Inför Abu Dhabi GP i F1 snackar alla om en sak.

Vem vinner VM i Formel 1?

Abu Dhabi GP i F1
Vem vinner VM? (TT)

Just nu är ställningen exakt lika och kvalet i eftermiddag lär få en avgörande betydelse. I Abu Dhabi har de sex senaste loppen vunnits från pole position. Men hur är känslan?

Efter presskonferenserna har F1-bloggen samlat förarnas tips inför helgen.

Vem är mästare efter Abu Dhabi GP i F1?

Lando Norris, McLaren:

– Lewis verkar ha fått upp farten, men Max ger inte upp utan en fajt. Det såg vi i Saudiarabien. Det lär bli intressant, men jag har ingen aning om vem som vinner.

Sebastien Vettel, Aston Martin:

– Michael Schumacher är min hjälte, därför vill jag helst inte att Lewis vinner. M en båda två har varit starka i år och förtjänar en VM-titel och även om Lewis vinner är Michael störst för mig. Min magkänsla säger däremot Max, så at Michael behåller sitt rekord.

Nikita Mazepin, Haas:

– Förhoppningsvis vinner den starkare av dem. Båda har förtjänat titeln, men tyvärr kan bara en vinna den. Det som avgör är vem som är starkast mentalt och har turen på sin sida. Sett till erfarenheter har Lewis en fördel.

Daniel Ricciardo, McLaren:

– Jag har slutat tippa. Jag trodde ett tag att Max skulle klara det, sedan att Lewis skulle klara det. De är svårt att förutse, men det är fantastiskt bra för F1 att det är öppet in i det sista loppet. Den som får till helgen bäst blir världsmästare. Så enkelt är det.

Kimi mästare 2007, här efter den senaste GP-segern 2018 (TT)

Kimi Räikkönen, Alfa Romeo:

– Den som har flest poäng vinner. Jag vet inte om det finns något rätt eller fel, men om jag måste välja en väljer jag troligen Reed Bull så att vi helt enkelt får se något annat.

Pierre Gasly, AlphaTauri:

– Max, men jag är inte säker på att de tar sig i mål. Jag tror ändå att Red Bull och Max vinner.

Mick Schumacher, Haas:

– Jag håller tummarna för båda två, det blir intressant. Jag kan inte påverka vem som vinner och inget är avgjort, alltså säger jag ingenting om hur VM slutar.

Yuki Tsunoda, Alpha Tauri.

– Max, såklart.

Två titlar, men ingen favorit (TT)

Fernando Alonso, Alpine:

– Jag hejar inte på någon av dem, men tycker att Max har förtjänat det. Jag tycker, men där tycker ju alla olika, att Max har lyckats få sin Red Bull till en annan nivå. Det blir väldigt intressant.

George Russell, Williams:

– Jag ser gärna att Lewis vinner, det som han har lyckats med är fantastiskt. Max har också gjort ett enormt bra jobb. Båda två förtjänar titeln på sitt sött, jag hoppas på ett rättvist och juste race. Må bäste man vinna.

Carlos Sainz, Ferrari:

– Detta är perfekt för F1 som sport. Jag vill däremot inte sympatisera med någon eftersom det blir så polariserat på sociala medier. Båda kör på en otroligt hög nivå och jag hoppas att de avslutar säsongen på ett snyggt sätt så att man ser att Formel 1 är en asport, inte bara en show.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB