Startsida / Inlägg

Nicholas Latifi dödshotad efter kraschen

av Anna Andersson

Williams Nicholas Latifi kraschade under Abu Dhabis GP.
Därefter har kanadensaren hotats till livet.
– Det som chockat mig är den extrema tonen i hatet, i övergreppen och till och med de dödshot jag fick, berättar kanadensaren.

Nicholas Latifi
Nicholas Latifi (TT)

26-åringen kraschade sin Williams in i skyddsbarriären när fem varv återstod av VM-finalen i Formel 1. Då hade Lewis Hamilton ledningen – och VM-titeln.
Men Max Verstappen bytte däck när säkerhetsbilen var på banan. Han lyckades sedan ta sig förbi Hamilton efter omstarten på det sista varvet. Det gjorde att Verstappen vann sin först VM-titel.
Det var en mycket kontroversiell VM-final med ett omdiskuterat efterspel. Mercedes protesterade och Lewis Hamilton bojkottade FIA:s prisutdelning i Paris vilket har lett till att han riskerar en bestraffning.

– Så fort de körde över mållinjen så visste jag hur saker och ting troligen skulle framställas på sociala medier. Det faktum att jag att raderade både Instagram och Twitter från min telefon under ett par dagar säger allt vi behöver veta om hur grym den digitala världen kan vara, skriver Nicholas Latifi på sin hemsida.
– Jag blev egentligen inte överraskad av det hat, övergrepp och hot som följde på sociala medier. Det är bara den skarpa värld som vi lever i just nu. Jag vet att jag får kritik på nätet. Alla idrottsmän som tävlar på elitnivå runt om i världen granskas extremt hårt. Detta är sådant som ingår ibland.

Nicholas Latifi dödshotad

Han fortsätter:
– Som vi har sett gång på gång, inom många olika idrottsgrenar, så krävs det bara en liten incident vid fel tillfälle för att saker och ting ska ta helt andra proportioner. Det kan locka fram det värsta ut människor som är så kallade fans.
Latifi berättar att han gick ta emot dödshot. Hot som riktades både mot honom och mot hans familj.
– Det som chockat mig är den extrema tonen i hatet, i övergreppen och till och med de dödshot jag fick. Det är helt okej att alla människor inte förstår eller håller med. Du kan ha din åsikt. Men att använda de åsikterna för att underblåsa hat, övergrepp och hot om våld, inte bara mot mig, utan även mot de som står mig närmast säger mig att det inte handlar om riktiga fans.

– Tack och lov är jag tillräckligt stark i mig själv. Jag har varit i den här världen tillräckligt länge för att klara av att göra ett ganska bra jobb och låta all negativitet passera. Men jag vet att jag inte är ensam om att känna att en negativ kommentar alltid är lite tuffare. Ibland kan räcka för att överrösta hundra positiva kommentarer.

Du kan läsa hela hans långa inlägg här.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB