Startsida / Inlägg

Så ska Ferrari ta revansch i USA

av Anna Andersson

Ferrari tänker slå tillbaka. Redan i Miami GP 2022.

En ny bakvinge ska ge Charles Leclerc och Carlos Sainz den fart de behöver för att ta revansch.

Miami GP 2022
Charles Leclerc  leder VM, men hade en tung helg i Italien (AP/TT)

Charles Leclerc har inlett säsongen lysande i sin Ferrari, men förra veckan fick han se sig besegrad. Då kom Red Bull med Max Verstappen och Sergio Perez tillbaka, Verstappen vann både sprint och race på Imola i Italien.

Det gör att Ferrari satsar hårt inför Miami GP 2022.

Teamt har med sig en stor uppdatering till Florida, USA, nästa helg och planerar sedan för ytterligare en uppdatering till Spanien GP den 22 maj. Enligt den italienska tidningen ”Corriere della Sera” har Ferrari med sin en ny bakvinge till kommande helg och teamet arbetar på en helt ny bakända av bilen. Allt för att hänga med Red Bull som än så länge har en bättre toppfart.

– Där förlorar vi lite i prestanda och det måste vi förbättra, citeras Ferraris stallchef Mattia Binotto av den italienska tidningen.

Ny bakvinge till Miami GP 2022

Enlgit ”Corriere della Sera” är den nya bakvingen smalare och den ska minska luftmotståndet vilket också gör aerodynamiken mer effektiv. Ferrari har också med sig en uppdatering av golvet till den kommande helgen och det ska minska problemet med att bilen skakar så vansinnigt under loppet.

Efter Miami GP 2022 väntar två veckor paus innan det är dags för Spanien GP och till dess planerar Ferrari yttrerligare en uppdatering.

– Där blir det ett rejält paket med nyheter, citeras Binotto av tidningen

Har du inte lyssnat på veckans avsnitt av Plattan i mattan,  har du möjlighettat göra det redan innan nästa avsnitt kommer på onsdag. Vi snackar ner tävlingen på Imola, tar en tur i F1-historien och mycket mer. Du hittar podden här.

Glöm nu inte att göra vårt F1-quiz så att du har chansen att vinna utlottningen av en resa till Monaco Grand Prix 29 maj. Här hittar du vårt F1-quiz. Testa hur många gånger du vill!

Honda Indy Grand Prix of Alabama

Felix Rosenqvist lyckades bäst av svenskarna och tog sig till Fast Six i kvalet på Barber Motorsports Park. Han startar också sexa. Marcus Ericsson hade det lite tuffare. Han tryckte på för mycket och slutade kvalet i gruset. Därför startar han som  12:e förare när Rinus VeeKay har pole position, före Rosenqvists kollega hos McLaren, Pato O’Ward.

Ericssons tankar inför helgen läser du här. Jag fick ett snack med honom inför Month of May. Alla tider och Felix Rosenqvists tankar inför helgen hittar du här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB