Startsida / Inlägg

Vem hade trott detta?

av Anna Andersson

George Russell? På pole position i F1, i Ungern GP 2022?

Vem såg den komma?

Inte han, inte jag och antagligen inte du heller.

Ungern GP 2022
George Russell med sin första pole position (Steve Etherington)

Nu blir det väldigt spännande att se hur F1-loppet i Ungern 2022 utvecklar sig, där finns goda möjligheter till en tre kamp. Vi har George Russell, Mercedes i pole position.  Hans första pole position i F1.

– Jag skulle inte utesluta att vi kan vara med och slåss i toppen igen och att vi kanske till och med kan vinna, säger stallchef Toto Wolff.

Lewis Hamilton har hela tiden sagt att Mercedes kan vinna lopp i år, men trodde han då att han snackade om sin teamkollega?

– Detta var tuff för Lewis, han fick problem med sin DRS i det avgörande ögonblicket. Annars hade han varit där och slagits med George om pole, säger Wolff.

Mercedes mot seger i Ungern GP 2022?

Ungern GP 2022
Kan Ferrari slå tillbaka? (Scuderia Ferrari)

Intill Russell i första startled står Carlos Sainz, Ferrari. Tredje led delas av Charles Leclerc, Ferrari, som slåss om en VM-titel och behöver ta in poäng, samt med Lando Norris, McLaren.

– Vi är inte nöjda med det vi har just nu. Jag förväntar mig att det blir en spännnande fajt mellan tre team i morgon, säger Ferraris sportchef Laurent Meikes.

Max Verstappen?

Han återfinns som tia efter ett tekniskt problem. Plötsligt blev det väldigt tydligt att det inte bara är Ferrari som har problem med tillförlitligheten.

För Ferraris del så gäller det nu att se till att de plockar in en dubbelseger, att rätt förare vinner – samtidigt som Max Verstappen kör fast sin Red Bull någonstans längre bak i fältet på denna bana där det är svårt att köra om.

Ni minns väl Fernando Alonsos makalösa insats förra året när han bromsade bort Lewis Hamilton från en vinst och gav segern till sin kollega Esteban Ocon?

Här är hela resultatlistan från kvalet till Ungern GP 2022:

Mer om kvalet till Ungern GP 2022 och Russells reaktion efteråt läser du här. Här, i vår F1-live, kan du följa Ungern GP 2022, med start kl 14.45.

IndyCar

Felix Rosenqvist hade pole positon i Indianapolis, men ett händelserikt race slutade med en niondeplats. Ungefär så som statistiken för 2022 har sett ut – pole position är ingen bra grej i årets mästerskap.

För Marcus Ericsson slutade deltävlingen i Indianapolis med plats elva, men Alexander Rossi tog sin första seger på tre år, Christian Lundgaard tvåa och Will Power slutade trea. Det gör att Ericsson tappade ledningen i mästerskapet. Han är tvåa, nio poäng bakom veteranen Power när fyra deltävlingar återstår av årets säsong.

Nästa helg kör IndyCar i Nashville. Där vann Ericsson efter ett galet race förra året.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB