Startsida / Inlägg

Mick Schumacher lämnar Ferrari – och F1?

av Anna Andersson

Ferrari vill avsluta samarbetet med Mick Schuamcher. Det kan betyda Michael Schumachers son tvingas lämna F1.

Ferrari vill avsluta samarbetet med Mick Schuamcher.
Lämnar Mick Schuamcher F1 och Ferraris akademi? (TT)

Inför F1 på Zandvoort i Nederländerna handlar rubrikerna återigen om Ferrari. Den här gången om att Ferrari vill avsluta samarbetet med Mick Schumacher. Mick, son till den sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher, har varit en del av Ferraris förarakademi, Ferrari Driver Academy, sedan 2019. Det var inför hans första säsong i Formel 2.

Följande år vann han F2 med stöd av Ferrari, fick en F1-plats hos Haas, som köper sina motorer av Ferrari och kör nu sin andra säsong i Formel 1. Han tog sina första VM-poäng i somras, men han har inte övertygat. Därför riskerar Mick Schuamcher att tvingas lämna F1.

Ferrari vill avsluta samarbetet med Mick Schuamcher

Enligt Autosport kommer samarbetet mellan Ferrari och Mick Schumacher till ett naturligt avslut efter årets säsong och Ekstrabladet skriver att Haas stallchef Günther Steiner har påtalat att Ferrari inte har något inflytande över vilka förare Haas väljer till 2023.

Danske Kevin Magnussen fortsätter i stallet nästa år, men det är inte klart vem som blir hans kollega. Under  deltävlingarna i Italien och USA kommer stallet att testa Antonio Giovanazzi under den första träningen. Men det finns ytterligare kandidater som exempelvis Daniel Ricciardo som tvingats lämna McLaren.

Enligt flera olika tyska medier finns de möjligheter för Mick Schumacher hos AlphaTauri, Alpine och Williams, även om Alpine anser sig ha ett kontrakt med Oscar Piastri. Där befinner sig just nu Alpine och McLaren i ett omtalat kontraktsbråk.

Skulle Mick Schumacher inte säkra ett F1-kontrakt till nästa år blir det första gången sedan 1981 som det inte är någon tysk förare med i VM i Formel 1.

•••

I helgen tävlar F1 på Zandvoort i Nederländerna. Klicka på länken för tider och däckval. I morgon onsdag väntar en guide inför Max Verstappens hemmarace och vår F1-podd, Plattan i Mattan.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB