Startsida / Inlägg

Stor framgång för Oliver Solberg i WRC

av Anna Andersson

Belgien betydde framgång för Oliver Solberg i WRC.

Efter missen i Finland slog han till med med karriärens främsta resultat – en fjärdeplats.

– Det är helt fantastiskt att komma tillbaka på det här sättet och uppnå
mitt bästa resultat hittills, säger han.

Oliver Solberg i WRC
Oliver Solberg i WRC (Hyundai Motorsport GmbH)

För två veckor sedan kraschade han efter bara ett par hundra meter av Finlands VM-rally. Det varen stor besvikelse för den unge fabriksföraren, men i Belgien betydde revansch för Oliver Solberg i WRC.

– Det här var en tuff helg på svåra vägar. Min förra asfaltstävling i Kroatien var inte speciellt bra, och efter olyckan i Finland har det varit ett par tuffa veckor. Därför känns det extra bra att nå ett resultat igen, säger Oliver Solberg.

Stor framgång för Oliver Solberg i WRC

Han är son till den tidigare världsmästaren i rally Petter Solberg och gör sin första hela säsong som fabriksförare i WRC där han tävlar för Hyundai.  Han har haft en ganska tung säsong, där det dels har varit stora problem med bilen och han dels gjort ett par egna misstag.

Men i Belgien var han snabb redan på shakwdown och i mål var han mindre än två minuter från en pallplats. Han var 3.28,5 minuter efter teamkamraten Ott Tänak som vann

– Målet för helgen var att köra säkert och riskfritt genom den ena sträckan efter det andra och slutligen komma säkert i mål. Vi tänkte bara på oss själva och vårt eget race. Det ger självförtroende att kontrollera en sån tävling, säger Solberg.

– Dessutom bidrog vi med bra med VM-poäng till teamet. Jag är otroligt lättad och glad

Nästa tävling för Oliver Solberg i WRC är Acropolis Rally Grekland som startar den 8 september och fyra tävlingar återstår av säsongen.

IndyCar – Ericsson tappar

Marcus Ericsson startade IndtCar-loppet på Gateway som tvåa, men gick i mål som sjua i ett lopp som fick avbrytas på grund av regn. Det var inte alls det resultat som han hade hoppats på och han backade ner till plats fyra i sammandraget när nu två deltävlingar återstår. Will Power leder med sina 482 poäng, Ericsson är nu fyra med 465.

Även Felix Rosenqvist hade en tung helg, han snurrade i kvalet och startade från ruta 26. Därefter jobbade han upp sig  till en plats mitt i fältet.

– Vi hade ett bra läge innan regnet där vi försökte klara oss på ett stopp mindre än de andra. Den planen kastades omkull med rödflaggen. Inför omstarten tog vi en chansning och gick i depå för nya däck. Tyvärr hamnade jag bakom Simon Pagenaud, som verkade ha stora problem, och tappade ett antal platser istället, säger Rosenqvist som är åtta i mästerskapet.

–Vi hade hoppats på mer i helgen, men vi har två race kvar. Jag vill verkligen avsluta den här säsongen på topp.

Racevecka – äntingen ska F1 2022 avgöras

I morgon är det äntligen dags för F1-racevecka igen, vill du ladda upp kan du lyssa på de två senaste avsnitten av vår F1-podd ”Plattan i Mattan”.

Där har vi träffar Dino Beganovic, som tillhör Ferraris förarakademi och Stefan ”Lill-Lövis” Johansson som tävlade för både Ferrari och McLaren under sin tid i F1. Han berättar härliga storys om förare som Alain Prostoch Ayrton Senna och avslöjar spännande saker kring Ferrari år 2022.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB