Startsida / Inlägg

Han kan ersätta Lewis Hamilton

av Anna Andersson

Daniel Ricciardo är på väg till Mercedes F1.

Där han kan ersätta Lewis Hamilton. Det uppger brittisk media.

Daniel Ricciardo på väg till Mercedes F1
Daniel Ricciardo är på väg till Mercedes F1?  (AP/TT)

Daniel Ricciardo anslöt till McLaren inför förra säsongen och han skrev på ett kontrakt till och med 2023, men 33-åringen från Australien har haft enormt svårt att anpassa sig till den nya bilen. Han har blir både omkörd och ifrån åkt av teamkollegan Lando Norris. Det är anledningen till att  stallet bröt kontraktet med honom ett år i förväg och han kommer att ersättas av debutanten Oscar Piastri till 2023.

Daniel Ricciardo däremot har inget nytt kontrakt för 2023. Det har pratats om Haas, där Mick Schumachers kontrakt går ut, om en comeback hos Alpine eller möjligen Williams, där Nicholas Latifi saknar kontrakt – men han kan hamna hos Mercedes.

– Mercedes funderar över om Ricciardo kan täcka upp i deras förarteam, säger en källa till Sportsmail.

–Har de Daniel i sitt team skulle de inte stå utan förare och George skulle vara försteförare till 2024.

Daniel Ricciardo är på väg till Mercedes F1 – ersätter Hamilton?

Hos det tidigare mästarteamet kan han få rollen som reservförare under nästa säsong för att sedan ersätta den flerfaldige världsmästaren Lewis Hamilton 2024. Hamilton förlängde sitt kontrakt till 2023 för lite mer än ett år sedan och intill honom kör George Russell, som anslöt från Williams inför den här säsongen. Hamilton har ännu inte meddelat vilka planer han har framöver, men han fyller 38 år i januari 2023.

– Jag tycker att han borde köra nästa år. Han har förtjänat en plats på gridden, säger Lewis Hamilton under presskonferensen inför F1 på Monza.

– Om jag hade varit hans manager så skulle han köra F1.

Daniel Ricciardo vann sju deltävlingar i F1 när han tävlade för Red Bull. Därefter körde han in pallplatser för Renault och i fjol vann han Italien GP på Monza för McLaren. Till 2023 har han inget nytt kontrakt.

– Jag ser på alla möjligheter som dyker upp och när jag har någonting nytt så berättar jag det. Det finns inga hemligheter, säger han under dagens presskonferens.

Det finns just nu bara ett fåtal förarplatser kvar till 2023. Ingen av dem är i något av de nuvarande toppteamen.

Snabba nyheter inför F1 på Monza 2022

Vi trycker Plattan i Mattan och snackar upp F1 på Monza och ner det händelserika racet i Nederländerna. Vi diskuterar vilka djur som kan röra sig på en F1-bana, crashgate, konspirationsteorier och mycket, mycket mer. Lyssna på Sportbladets F1-podd du med.

En guide inför helgens deltävling, F1 på Monza 2022, hittar du här och däckvalen inför Italien GP finns här.

Hoppas att det inte blir allt för mycket kyckling över Ferrari denna helg:

Enligt väderprognosen väntas en blöt inledning på fredagen, en molnig eftermiddag, solig lördag och växlande molnighet under söndagen. Det kommer dock inte att vara några större skillnader i temperaturen, utan hålla sig mellan 26 och 28 grader.

Pierre Gasly mår inte bra och missar dagens presskonferens. Vi får se om vinnaren från 2020 kan tävla för AlphaTauri i helgen.

Både Valtteri Bottas, Alfa Romeo och Lewis Hamilton, Mercedes, kommer att drabbas av motorbestraffningar i samband med starten av Italiens GP i Formel 1.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB