Startsida / Inlägg

Anklagade Verstappen för stöld – bojkottas av mästaren

av Anna Andersson

Red Bull och Max Verstappen har inlett en bojkott.
De vägrar att prata med TV-kanalen Sky. De är förbannade över ett uttalande från TV-reportern Ted Kravitz.

Red Bull och Max Verstappen
Max Verstappen och Red Bull pratar inte med Sky  (AP/TT)

Den brittiska TV-reportern är välkänd i paddock, men nu har ett av hans uttalanden lett till att Red Bull och Max Verstappen inlett en bojkott mot Sky, det gäller den engelska, den tyska och den italienska kanalen som ingår i SKY:s familj.
Anledningen är att Kravitz i samband med en sändning från USA:s GP hävdade att Verstappen stulit VM-titeln av Lewis Hamilton 2021 och att han ”inte klarar av att vinna ett VM på det vanliga sättet”.

Detta är inte första gången som reportern har varit kritisk till VM-avgörandet 2021, något som Red Bull och Max Verstappen inte alls håller med om. Därför väljer de att bojkotta kanalen.
Detta berättar både Racing365.com och Motorsporttotal.com.

Red Bull och Max Verstappen med gemensam bojkott

En talesman för Red Bull bekräftar för Racing365.com att bojkotten gäller hela teamet och samtliga av Skys kanaler.

Normalt brukar Christian Horner alltid vara med hos Sky UK och bidra med sina tankar i samband med kval och race, ibland har de även livekommunikation med honom under kval och race. Så blir det inte framöver. Tyska Sky, som arbetar tillsammans med experten Ralf Schumacher, har alltid haft en tajt kommunikation med Red Bulls motorkonsult Helmut Marko, men det är också historia.

Därmed blev det inga kommentarer av varken Verstappen, Horner eller Marko efter Mexiko GP. Detta trots att Verstappen blev historisk med sin 14:e seger.

Det var ett ganska långtråkigt lopp som Verstappen vann efter en smart strategi. Han startade på de mjuka däcken och gjorde ett depåstopp och avslutade med en LÅNG stint på mediumdäcken. Mercedes och tvåan Lewis Hamilton valde att starta på medium och fick sedan till de hårda däcken. Det var ett felbeslut. Mercedes hade inte ens chans mot Red Bull. Hamilton var besviken på däcken, möjligen hade han kunnat utmana om han hade hängt kvar på mediumdäcken längre och avslutat på de mjuka däcken? Mer om Mexiko GP läser du här.

Resultat Mexikos GP

Hjärtoperation, mat och segelbåtar

Förra veckan kom beskedet som alla väntat på. Det handlar om den bestraffning som Red Bull och Aston Martin fick för att de spenderat för mycket pengar. Ferrari och sportchefen Laurent Mekies är inte nöjda med utgången.

Samtidigt som Red Bull hävdar att det får en enorm inverkan på de kommande säsongerna anser Ferrari att det är precis tvärt om.
– De senaste veckorna har vi pratat mycket om vad man kan göra med en halv miljon mer, eller med en eller kanske två miljoner, säger Mekies till Sky.
– Vi anser att den summa som budgeten har överskridits med kan ge ett par tiondelar per varv. Alltså är det lätt att förstå att det har påverkat race, kanske till och med mästerskap.

Ferrari är också kritiskt till att beskedet om föregående säsong kommer så sent som i mitten av oktober. Stallet anser att det måste kunna gå att redovisa dem betydligt snabbare.

Red Bull: Journalisternas kaffe kostar

Red Bull å andra sidan hävdar att teamet egentligen inte alls spenderat för mycket pengar (0,37 procent över taket), utan att detta bland annat beror på att stallet bland annat bjuder medarbetarna i Milton Keys på mat. Det gäller samtliga företag som Red Bull har där och det är kostnader som inte går att separera för att redovisa. Magt och dryck till de anställda är någonting som ingår hos koncernen.

– Varenda journalist som besökt oss och druckit en kopp kaffe har alltså bidragit till att vi spenderat för mycket pengar, säger stallchef Christian Horner.
– Här är kostnaderna för Red Bull Power Train också inräknade. Även om det företaget inte har någonting med Red Bull Racing att göra.

En annan punkt är att en av medarbetarna har genomgått en hjärtoperation som gått på Red Bulls konto.
– Här kan man se reglementet på två sätt. Hade personen dött så hade vi kunnat ta bort kostnaderna. Nu överlevde hon, som tur var, och då måste vi redovisa kostnaderna från sjukdomsperioden, säger Horner.

En annan sak som enligt Red Bull är problematiskt är att flera personer arbetar på olika projekt, som kombinationen av F1 och segling. Teamet menar också att man bokfört delar som tillverkats, men inte används.
– Där har andra team tänkt på ett annat sätt, säger Horner.

Detta är alltså stallchef Christian Horners förklaring som han lämnade i Mexiko.

Grattis Johan Kristoffersson – världsmästare i rallycross

Johan Kristoffersson världsmästare i rallycross
Johan Kristoffersson världsmästare i rallycross – igen (Foto/Photo: Qnigan)

Johan Kristoffersson har vunnit sin femte VM-titel i rallycross efter en imponerande uppvisning i spanska Barcelona, därmed är han den första världsmästaren i rallycross som har kört en eldriven bil.

Det var Kristofferssons helg från start till mål, i alla race. Han ledde från den nionde raka superpole-segern på morgonen fram till eftermiddagens finalvinst, den sjunde på nio deltävlingar.

–  Att få säkra titeln genom att också korsa mållinjen först känns extra bra. Jag hade en fantastiskt bra bil idag. Det var bara att trycka gasen i botten i fem varv och i finalen sparade jag inte på någonting.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB