Startsida / Inlägg

Lewis Hamilton: Jag vill förlänga kontraktet med Mercedes

av Anna Andersson

Lewis Hamilton fyller 38 år i januari. Hans kontrakt med Mercedes går ut nästa år – men redan nu planerar han för att köra F1 i många år till.
– Vi kommer att skriva ett nytt kontrakt, säger den tidigare världsmästaren i Formel 1.

Han gjorde en intervju med utvalda medier, bland annat motorsporttotal.com, i samband med USA GP och han är tydlig med vilken ambition han har.

Lewis Hamilton
Hamilton och Alonso hos McLaren 2007. Nu är de två äldst i F1  (AP/TT)

– Vi kommer att sätta oss ner under de kommande månaderna. Mitt mål är att fortsätta jobba med Mercedes. Jag har arbetat med stallet sedan jag var 13 år gammal. Det märket är som en familj för mig och det har funnit med mig genom både goda och tuffare tider.
Den sjufaldige världsmästaren vill inte prata någonting om hur länge han tänker stanna i F1, men han är intresserad av ett flerårigt kontrakt.

– Jag vet inte vad de kommande fem åren bär med sig, säger Lewis Hamilton.
Men han erkänner att han kikar mot Fernando Alonso som redan har fyllt 40 år. Alonso är född 1981, Lewis Hamilton 1985.
– När Fernando lägger av funderar jag kanske en gång till, för då skulle jag vara den äldsta föraren i fältet.

Lewis Hamilton  och Fernando Alonso – äldst i Formel 1

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton vill förlänga kontraktet med Mercedes i Formel 1 (AP/TT )

Fernando Alonso debuterade i F1 år 2001 och har precis skrivit på ett flerårigt kontrakt med Aston Martin så han kommer att finnas kvar i F1 i alla fall fram till och med 2024, möjligen även efter det.

Lewis Hamilton är också intresserad av arr fortsätta. Han känner sin fortfarande ung.
– Jag tror att det finns mycket som vi kan göra tillsammans framöver, säger han och syftar på Mercedes F1.

– Jag känner mig absolut inte gammal, min träning håller mig ung. Reaktionstid och koncentration är absolut inget problem och mina har starter varit de bästa i år. Det finns så många saker som jag gör för att säkerställa att jag fortsätter att hålla mig i topptrim.

Vad säger då Mercedes om Lewis Hamilton och hans framtid?

– Vi har inte börjat med de samtalen än, först vill vi avsluta säsongen och sedan kunna använda oss av vintern när det är lite lugnare. Förra gången bärjade vi prata under vintern och det tog två månader innan vi var överens, säger Wolff.
– Men Lewis är så mycket mer än en racerförare, även om vi inte pratar om att avsluta karriären så är det viktigt tat prata med honom om hans roll som ambassadör och prata med de många sponsorer som vi har över hur han påverkar vårt utökade universum.

Korta nyheter kring F1

Enligt Mercedes stallchef Toto Wolff tappade Mercedes motsvarande tio månaders utvecklingstid på att försöka lösa problemen med porpoising under 2022.

Red Bull är det första stallet sedan 1997 som gör en dubbel DNF i premiären och sedan vinner konstruktörsmästerskapet. Förra gången var det Williams, men vid båda tillfällena är det Adrian Newey som designat bilen…. Han har designat bilar som vunnit tolv förar-VM och elva konstruktörstitlar. Antar att han är Red Bulls viktigaste värvning, när man plockade honom från McLaren 2006.

Det är ett par veckor sedan Red Bulls grundare Dietrich Mateschitz gick ur tiden, men innan han avled godkände han att stallet bygger en helt ny vindtunnel. Den kommer att vara betydelsefull för stallet framöver.

Stallchef Christian Horner kallade nyligen den nuvarande vindtunneln för en ”relik från det kalla kriget” i en intervju med The Race.

Det är sprinthelg i Brasilien. Här hittar du alla tider till Brasilien GP i F1, samt lite mer om vad sprinten innebär. Om du behöver fräscha upp minnet.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Elin Wieslander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB