Startsida / Inlägg

Monsterkontrakt för Hamilton – till 2035?

av Anna Andersson

Stannar Lewis Hamilton hos Mercedes till 2035?
Kontraktet går ut efter 2023 och nu snackas det om ett monsterkontrakt värt en miljard kronor .

Lewis Hamilton hos Mercedes
Stannar Lewis Hamilton hos Mercedes till 2035? (AP/TT)

Den 38-årige britten befinner sig nu på Antarktis där han postar ett antal inlägg i sina sociala kanaler. Samtidigt som han har tagit semester från Europa pratas det om hans framtid hos Mercedes och det spekuleras i olika detaljer.
– När det handlar om kontraktsförhandlingar har vi ett år på oss, säger Mercedes stallchef Toto Wolff till motorsporttotal.com.
– Vi vet var vi har varandra, vår relation har vuxit sig stark de senaste tio åren och när han är tillbaka i Europa så kan vi slå håra huvuden i hop, brottas lite och efter ett par timmar lämnar vi det rummet och röker en fredspipa.

Stannar Lewis Hamilton hos Mercedes?

Enligt den franska sport och näringslivsportalen Sportune har det sipprat ut detaljer. Sajten skriver att det handlar om ett kontrakt över två år, 2024 och 2025 som ger den sjufaldige världsmästaren 45 miljoner Euro om året (runt en halv miljard kronor), samt 25 miljoner Euro om han vinner ännu en VM-titel.
Dessutom ska det diskuteras ett ännu längre kontrakt. Stannar Lewis Hamilton hos Mercedes som märkesambassadör efter den aktiva karriären, fram till och med 2035 får han runt 25 miljoner Euro ( 280 miljoner kronor i dagens penningvärde) varje år som han inte tävlar. Uppgifterna är inte bekräftade.

Lewis Hamilton är en av de förare som tjänar absolut mest i F1, nyligen uppskattade det kanadensiska kreditvärderingsinstitutet DBRS Morningstar hans årsinkomst till 54 miljoner Euro om året (inklusive reklamkontrakt). Han rankas också som den sjunde bäst betalda idrottaren i världen.

23 lopp i F1 2023

Kinas GP har funnits med i F1 länge, här 2005, men har inte avgjorts de senaste åren (TT).

F1 2023 innehåller 23 deltävlingar.
Det blir ingen tävling i Kina 2023 och det KInas GP kommer inte heller att ersättas.
Det stod tidigt klart att det inte blir något GP i Kina under F1 2023. Anledningen är den covidsituation som landet befinner sig i. Det pratades om att tävlingen skulle ersättas så att det inte blir ett flera veckor långt uppehåll i april. Nu är det klart att kalendern för F1 2023 ligger fast och att tävlingen i Kina inte ersätts.
Alla lopp för F1 2023 finns här.

Har du följt F1 via tyska RTL? Då är det över nu. Kanalen ska inte visa Formel 1 framöver, om det är någon annan kanal som visar F1 i free-TV i Tyskland är inte klart. Sky behåller sina rättigheter.

I dag släpper vi ytterligare ett avsnitt av vår F1-podd Plattan i Mattan och återigen så har vi gäster med stjärnglans i studion. Lyssna du med!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB