Startsida / Inlägg

Första bilderna på Ferrari SF-23

av Anna Andersson

F1 2023 välkomnar Ferrari SF-23.

Här är den bil som Charles Leclerc och Carlos Sainz ska köra  under årets säsong i Formel 1.

Ferrari SF 23 i F1 2023
Ferrari SF 23 ska tävla i F1 2023

Ferrari presenterade sin bil på Fiorano och Charles Leclerc fick också möjligheten att köra de två första varven med den nya bilen Ferrari SF 23. Han var nöjd efteråt.

– Det kändes riktigt bra, framförallt med tanke på allt arbete som vi har lagt ner i simulatorn under den här vintern, säger han i samband med presentationen.

– Jag har redan lämnat den första feedbacken till ingenjörerna, den första känslan fick de över radio. Det känns bra, men det är svårt att gå in på detaljer efter bara två varv.

Ferrari SF-23 till F1 2023
Ferrari SF-23 till F1 2023

F1 2023 välkomnar Ferrari SF-23

Även Carlos Sainz fick köra bilen, han körde tre varv och de båda förarna är oerhört laddade inför säsongen som startar i Bahrain den 5 mars.

– 2022 var ett steg framåt jämfört med 2020 och 2021 som var två tunga år. Vi slutade tvåa i konstruktörsmästerskapet och jag var tvåa i förar-VM. Nu ser jag framåt och vi har lagt ner ett stort jobb på att utveckla svagheterna på den tidigare bilen, säger Leclerc.

– Målet är att vinna och det är känslan av att vinna som motiverar mig och mina kollegor till att jobba så hårt varje dag. Vi vill vinna mästerskapet.

F1 2023 Ferrari SF-23
Carlos Sainz, Fred Vasseur och Charles Leclerc inför F1 2023 (Ferrari)

Det har hörts många positiva röster kring Ferrari inför 2o23. När jag pratade med den tidigare Ferrariföraren Stefan Johansson i januari sa han att han bara hade hört positiva tongångar. Att bilen väntas vara betydlgit bättre än fjolåret eftersom Ferrari gjort flera förändringar när det handlar om aerodynamiken.  Stefan har tävlat för Ferrari och har fortfarande goda kontakter i stallet. Numera bor han i USA och han är bland annat konstnär, här kan du läsa mer om hans konst.

Även Günther Steiner, stallchef hos Haas, sa att han räknade med att årets motor från Ferrari är en bomb. Jag antar att han menar att den har bra fart, inte att den exploderar….

Har du inte fyllt i kalendern än, så hittar du alla lopp till F1 2023 här.

McLaren till F1 2023

I går presenterade McLaren sin bil, här kommer ett par extra bilder och vill du läsa mer om McLaren och om Aston Martin kollar du in gårdagens inlägg.

McLaren F1 2023
McLaren fyller 60 år 2023 (McLaren)

I morgon kommer också ett nytt avsnitt av Plattan i Mattan, vår F1-podd och då snackar vi också om lanseringar och det senaste nytt. Har du missat några av vinterns poddar så har vi haft flera gäster och gjort ett par olika specialavsnitt med Marcus Ericsson, om Ronnie Petersson och med Charlie Häggstam samt med Dino Beganovic.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB