Startsida / Inlägg

F1: Lewis Hamilton förlorar kvinnan vid sin sida

av Anna Andersson

Efter sju år förlorar Lewis Hamilton kvinnan vid sin sida. Angela Cullen går vidare – på dagen sju år sedan de inledde sitt samarbete i F1.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton och Andrea Cullen bryter samarbetet (Mercedes)

Angela Cullen har varit Hamiltons sjukgymnast och fystränare i sju år, hon har alltid funnits vid hans sida och varit den sista som pratat med honom innan racet och den första som gjort det efteråt. Nu förlorar han en av sina viktigaste medarbetare.
– Hon har gjort mig till den bästa versionen av mig själv. Jag har blivit en starkare idrottsman och bättre människa, skriver F1-mästaren Hamilton på Instgram.
– Jag tackar dig för allt Ang och jag kan inte vänta på att få reda på vad din framtid bär med sig.

Lewis Hamilton har vunnit sju VM-titlar i Formel 1, fyra av dem tillsammans med Angela Cullen. I fjol var säsongen tung och årets inledning har inte vait enkel. Hamilton skämtar när han pratar om möjligheterna för 2023.

Angela Cullen och Lewis Hamilton bryter

Angela Cullen är den blonda kvinna som hållit i hans hjälm, gått vid hans sida och aldrig viktig undan. Hon har stått i Mercedes garage och hejat under racen och ofta filmats.

Inför F1 i Saudiarabien är hon inte på plats.
– Angela har varit en del av vårt team under en lång tid, men strukturen i ett stall kan förändras för alla utvecklar sig som människor och det gör även laget, säger Toto Wolff.
– Angela har varit en maskot i vårt team och kommer alltid att vara det. Hon är den enda som låter mer än en bil.

Vad som ligger bakom det överraskande uppbrottet har varken Hamilton eller Cullen berättat, men båda hyllar varandra på sociala medier.
– Lewis Hamilton, du GOAT, det var en ära och ett nöje att jobba med dig Jag är så stolt över allt som du har uppnått, skriver hon på Instagram.
– Jag är glad över att kunna meddela att jag nu börjar ett nytt äventyr.
Vad det innebär eller vem som tar hennes plats intill Hamilton är inte offentligt än.

 Lewis Hamilton
Det är på dagen sju år sedan Angela Cullen och Lewis Hamilton gjorde sitt första GP ihop. (ercedes)

 Kort inför F1 i Saudiarabien

Jerome D’Ambrosio, som tidigare har tävlat endel i F1, samt  i Formel E är ny i Mercedes garage. I Saudiarabien syntes han intill Toto Wolff och han tar nu över en del av de uppgifter som James Vowles hade innan hamn lämnade för Williams, bland annat ansvarar han för att utveckla stallets unga förare. Belgaren har tidigare varit stallchef för Venturi i Formel E.

Hos AlphaTauri är stämningen spänd. Stallchefen litar inte längre på sina ingenjörer. Franz Tost är riktigt irriterad. Anledningen är att bilen inte är tillräckligt bra. Under presskonferensen mellan fredagens två träningar räknade han upp ett antal problem och han är besviken på ingenjörerna,
– Under vintern sa de att bilen är fantastisk, att vi har gjort framsteg. Sedan kommer vi till Bahrain och vi är ingenstans. Vad ska jag säga då?
– Ingenjörerna säger att vi utvecklar bilen, men jag litar inte på dem längre, Jag vill bara se varvtider. Det är det enda som räknas.

Mercedes Toto Wolff säger till media att stallet inte kommer att förändra sitt chassi under året utan får jobba med det som de har.

Här är tiderna från fredagens två träningar.

Träning 1 Saudiarabien GP.

Träning 2 Saudiarabien GP.

En guide till F1 i Saudiarabien, med däckval hittar du här. Notera att Ferraris Charles Leclerc har en bestraffning med sig till Formel 1 i Jeddah.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB