Startsida / Inlägg

Är det dags för Mercedes att byta koncept i F1?

av Anna Andersson

Är det dags för Mercedes att byta koncept i F1?

Här är stallets förklaring.

Mercedes F1
George Russell i kör F1 för Mercedes, bilen heter W14 (Mercedes)

Efter F1-premiären i Bahrain pratade Toto Wolff om att det var dags att byta koncept på Mercedes bil W14. Han pratade om att det inte finns några heliga kor.

Nu har stallet inlett sitt arbete för att ta sig tillbaka till toppen av Formel 1.

– Premiären i Bahrain var ett verkligt uppvaknande, en stor besvikense att vi återigen är där ivi är, att vi int ekan konkurrera, stallets tekniske direktör Mike Elliot i den debrief som stallet har lagt ut.

Så vad händer i Mercedes F1-stall?

– Att byta koncept betyder olika saker för olika människor, förklarar stallets tekniske direktör Mike Elliot.

– Ingenjörerna jobbar med dynamiken, de tittar på bilens form, saker som geometrin för siedepodsen och för golvet. Kanske är det någonting som vi har missat? Vi tittar också på simulatorn, driver vi luften rätt? Vi försöker att göra allt detta så snabbt som möjligt för vi vill vara med i täten och det kan vi bara göra när vi accepterar den position vi befinner oss i och jobbar stenhårt för att ta oss tillbaka.

Hans tankar ser du i Mercedes racedebrief  efter Saudiarabien GP ochhan förklarar varför de inte lät Lewis Hamilton köra om George Russell när han hade mediumdäcken. Det är intressant att lyssna på Mike Elliot, så har du ett par minuter över? Gör det.

Kort om F1

Såg du inte onsdagens inlägg, med veckans bästa skratt. Kolla in konversationen mellan Fernando Alonso och George Russell, nu går den vidare:

Mercedes löser situationen med specialleverans hemma i England:

 

 

Även Ferrari och stallchef Fred Vasseur jobbar med att utvärdera stallet:

– Det finns en avdelning som måste jobba mycket bättre än vad de gör, men vilken håller jag för mig själv, säger han till AS.

Timo Glock, tidigare F1-förare. Ni kanske minns honom från Brasilien 2008 när han sladdade runt i regnet och var den förare som stod mellan Felipe Massa och VM-titeln, När Lewis Hamilton körde om Glock säkrade britten sin första titel.

Glock jobbar nu med tyska Sky och har skrivit en kolumn där han är tydlig med att han INTE tror att Sergio Perez kommer att hjälpa Max Verstappen i år.

– Jag är övertygad om det. Perez ser sin chans att slåss med Verstappen om VM-titeln. Det kommer att bli en kamp mellan dem och vi kan räkna med att det blir slitningar i teamet, säger han.

Vad tror du?

Här hittar du årets VM-tabell i F1, ett par överraskningar är det i alla fall.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Elin Wieslander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB