Startsida / Inlägg

F1 i Miami: Ett slag i solar plexus

av Anna Andersson

En pallplats i Australien, en bra träning inför F1 i Miami. Men Mercedes är långt, långt efter.

– Vi är en sekund efter täten. Det var en smäll i solar plexus och ibland är det svårt att hantera, men vi måste bara jobba vidare, säger Lewis Hamilton.

F1 i Miami
Lewis Hamilton tog en pallplats i Australien för en månad sedan, men sedan dess har det varit tungt (AP-TT)

Under den första träning i Miami var Mercedes båda förare i topp och förhoppningarna ökade, under den andra var de tillbaka i källaren igen, i kvalet försvann han i Q2 och nu handlar det bara om att ta bilen i mål när F1 kör i Miami.

För att sedan kunna starta om på Imola om två veckor.

– Nu behöver vi våra uppdateringar omgående, det är i alla fall helt säkert, säger Lewis Hamilton.

– Det handlar om att ta sig igenom söndagens lopp för att förhoppningsvis kunna slå in på en ny väg i samband med nästa tävlingshelg.

Lewis Hamiltom är tydligt frustrerad, han startar F1 i Miami från ruta 13 medan hans kollega George Russell kunde dra nytta av det faktum att Charles Leclerc kraschade. Ferraris fick problem när vinden ökade och snurrade av i samband med sitt sista försök. Han orsakade en rödflagg och kvalet avslutades. Läs mer här.

Det ger oss följande startgrid till F1 i Miami:

 

P2 är Fernando Alonsos bästa startposition i USA sedan 2007. Det var ett tag sedan….

Kort om F1 i Miami

Det finns en risk att vi får se ett tåg i morgon, om nu inte Max Verstappen eller regnet slår till. Det är trots allt en regnrisk på ungefär 30 procent i samband med morgondagens F1-lopp. Anledningen till min oro är att banan är nyasfalterad och baserad på förarnas reaktioner så känns det som om det kan vara svårt att köra om.

– Det finns absolut inget grepp utanför ideallinjen, sa George Russell, Mercedes, fernando Alonso sa samma sak efter kvalet.

Ifjol var Miami GP en folkfest med kändisar och en enorm hype inför racet, men tävlingen i sig var oerhört långdragen. Bara att hoppas att vi inte får sådan helg igen. Det räckte med Baku där allt hände under träning och de två kvalen. Därefter kom sprinten som var 17 långa varv och racet som blev en förlängd version av sprinten. Ingen lyckat helg för F1, i alla fall inte i mina ögon.

Williams Alexander Albon är oroad inför söndagens race:

– Man kan absolut säga att denhär banan inte passar oss lika bra som de vi har kört tidigare i år, säger han efter fredagens andra träning.

Du hänger väl med på vår F1-live under racet? Jag drar igång kl 21.15, du kan ställa frågor, få en massa statistik om du vill, se var bilara befinner sig på banan och dessutom diskutera med andra F1-fans. F1-live hittar du här.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB