Startsida / Inlägg

Monaco GP i F1: Ferrari vill signa Lewis Hamilton

av Anna Andersson

Inför Monaco GP i F1 släpper Ferrari en bomb.

Stallet är villigt att betala 524,5 miljoner svenska kronor för Lewis Hamilton.

Monaco GP i F1
Ferrari sägs erbjuda Lewis Hamilton ett välbetalt kontrakt (AP-TT)

Lewis Hamiltons kontrakt med Mercedes går ut efter årets säsong, men den sjufaldiga världsmästaren ser inget slut på sin karriär. Istället har han flera gånger sagt att han är långtifrån trött på Formel 1.

Mercedes har inlett samtalen med Hamilton om att förlänga deras samarbete, men det finns fler alternativ. Nu skriver Daily Mail att även Ferrari vill skriva kontrakt med Lewis Hamilton, 38.

Stallet sägs erbjuda honom 40 miljoner pund, vilket är närmare 525 miljoner svenska kronor. Enligt tidningen har Ferraris president John Elkann redan tagit kontakt med Lewis Hamilton och att stallet funderar över två alternativ.

Antingen att Hamilton blir kollega med Charles Leclerc från och med nästa säsong, vilket skulle göra att Carlos Sainz behöver leta efter en annan styrning. Det andra alternativet är att låta Leclerc leta efter en annan styring och Hamilton blir kollega med Sainz.

För Lewis Hamilton handlar hans framtida val troligen om en enda sak, en åttonde VM-titel. Vilket stall kan ge honom en bil som kan göra honom till en vinnare igen?

Monaco GP i F1 – Leclercs förbannelse?

Monaco GP i F1 är verkligen ett hemmalopp för Charles Leclerc. Han är monegask, född och uppvuxen i Monaco, men trots att han cyklat och gått på vägen tusentals gånger och känner varje centimeter av GP-banan i Monaco så har han aldrig lyckats där.

I fjol nådde han målflagg för första gången.

Då som fyra, trots pole position. I år är förväntningarna på Ferrari inte alls lika stora och den uppdatering som skulle ha presenterats i Imola senast kommer nu till Spanien GP nästa helg. Frågan är om Charles Leclerc kan vända förbannelsen?

Vi får se hur det ser ut under veckan. Monaco GP har numera flyttat sina träningar till fredagen och det liknar en traditionell helg. I år kommer vi också få se hur F1 producerar TV-sändningarna. Tidigare har det varit en lokal produktion i Monaco.

Monaco GP i F1
Charles Leclerc i regnet i Monaco 2022. (AP-TT)

Monaco GP i F1 – alla tider 2023

Fredag 26.5

Träning 1 kl 13.30

Träning 2 kl 17.00

Lördag 27.5

Träning 3 kl 12.30

Kval kl 16.00

Söndag 28.5

Monaco GP i F1 – start klockan 15.00

Loppet följer du i F1-live hos Sportbladet. Det är en liverapport, samt möjligeter att se bilarna på varvet, diskutera med andra F1-fans och mycket mer.

Vinn en drömresa till Ungerns GP i juli. Var med i vårt F1-quiz, svara på frågor och håll tummarna. Klicka på länken och tävla!

Indy 500

På söndag avgörs också Indy 500 och det kommer att vara ett flertal träningar under veckan, men kampen om startpositionerna är redan avgjord. Tävlingen startar på söndagkväll. För att ladda upp kan du antingen se den nya dokumentär som Viaplay har släppt om Marcus Ericssons seger  2022, lyssna på vår F1-podd Plattan i Mattan med Kenny Bräck från i år, eller med Felix Rosenqvist från förra året där han berättar ingående om hur man ställer in en bil för ett ovallopp.

Ifjol hade jag ett långt samtal med Kenny Bräck om just Indy 500 och skrev en längre artikel. Han berättade bland annat om den ångest han kände när han körde ovalen i Indianapolis.

– På kvällen tackade jag gud för att jag hade överlevt, berättade han.

Var visas Indy 500 på svensk TV?

Viaplay sänder Indianapolis 500, loppet startar klockan 18.45 svensk tid. Felix Rosenqvist startar från första led. Marcus Ericsson från fjärde.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB