Startsida / Inlägg

F1-föraren Yuki Tsunoda röjer upp efter översvämningen

av Anna Andersson

Norra Italien är hårt drabbat av översvämnignarna. Det gäller både Imola och Faenza.

Nu har F1-föraren Yuki Tsunoda själv gett sig ut på gatan för att hjälpa till.

 

Scuderia Ferrari har skänkt tio miljoner kronor till de som drabbats av katastrofen, Formel 1 har donerat lika mycket samt all den mat som var planerad för att användas under tävlingshelgen på Imola. F1-föraren Yuki Tsunoda visade sitt stöd till de som drabbats av ovädret på twitter tidigare i veckan.

– Efter en fruktansvärd natt har staden drabbats hårt, damm, lera och doften av bensin märks överallt. Folk har blivit evakuerade från sina hem, de kämpar för att hitta mat och framförallt tak över huvudet. Snälla, allt du kan göra för att hjälpa till är väldigt uppskattat, skrev han på twitter.

I går var han tillbaka i Faenza, där hans F1-stall AlphaTauri har sin fabrik, och då tog han saken i egna händer. Utrustad med rejäla skor och skyffel gick han ut på gatorna för att hjälpa till med uppröjningsarbetet.

F1-föraren Yuki Tsunoda hjälper till

Regionen Emilia-Romagna har drabbats hårt av de senaste dagarnas oväder. Under ett dygn föll 500 mm regn, vilket är hälften av årsnederbörden, Minst ett dussin floder svämmade över och delar av F1-debån intill racerbanan i Imola står under vatten. Nyck de Vries, som även han tävlar för AlphaTauri, vittnar om svårighter att ta sig hem till Faenza. Staden ligger 16 km från Imola, där F1 skulle ha tävlat i helgen.

Situationen i Faenza i Italien. Minst elva människor har dödats och tusentals evakuerats. (AP-TT)

AlphaTauris fabrik har klarat sig undan några större skador från ovädret, medan andra delar av staden har drabbats betydligt hårdare av nederbörden.

På grund av översvämningskatastrofen i Italien är Formel 1 tävlingsledigt den kommande helgen, nästa deltävling avgörs i Monaco kommande veckoslut. Även där finns det en viss risk för regn i samband med tävlingen, men inte de mängderna som föll över Imola.

Den här helgen avgörs kvalet till Indy 500. Alla tider och förutsättningar inför de olika kvalen hittar du i vår guide till Indy 500 2023.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB