Startsida / Inlägg

F1 i Österrike: Bottas näckar och Perez kan lämna

av Anna Andersson

Är Sergio Perez dagar räknade? Daniel Ricciardo kan vara på väg tillbaka till Red Bull. Det antyder Helmut Marko inför F1 i Österrike.

Sergio Perez inför F1 i Österrike
Sergio Perez tog en pallplats i Baku, men har haft det tungt de senaste veckorna. (AP-TT

Sergio Perez, Red Bull, är tvåa i VM i Formel 1, och efter fyra lopp låg han nästan på samma poängantal som Max Verstappen (93 – 87), men efter deltävlingen i Miami, där Perez hade pole position men ändå fick se sig slagen av Verstappen som startade från position nio har han tappat.
Och det rejält.

Verstappen har nu samlat ihop 195 poäng totalt, Perez 126. Bakom jagar Fernando Alonso på 117 och Lewis Hamilton på 102. Trots att Perez har tagit två segrar i år är de två tidigare mästarna honom hack i häl.

Efter Kanada GP utesluter Red Bulls Helmut Marko inte längre att det kan bli frågan om ett förarbyte i stallet.
Sergio Perez ut? Daniel Ricciardo in?

– Efter deltävlingen på Silverstone har vi ett däcktest med Pirelli, då får Daniel tre dagar i bilen. Därefter gör vi en utvärdering, då ser vi: Var står Ricciardo egentligen?, säger Marko till den österrikiska TV-kanalen ORF.

Det betyder att Sergio Perez har två lopp på sig att bevisa att den negativa trenden han har befunnit sig i den senaste tiden har vänt.
– Vi har ju bara en Max, sa Marko i samband med Kanadas GP.

Är F1 i Österrike en av få chanser för Sergio Perez?

Han pratade om Perez och sa bland annat:
– När han kom till oss var målet två eller tre år, det är redan nu mer än vad han hade tänkt sig. Man måste hålla alla möjligheter öppna.
Red Bull har en historia av att byta förare under säsongen, Daniil Kvyat lämnade plats för Max Verstappen inför deltävlingen i Barcelona 2016, Pierre Gasly fick lämna 2019 och Alexander Albon 2020.

Notera att när Helmut Marko tidigare i våras talade om Nyck de Vries vara eller inte vara påpekade han att Daniel Ricciardo inte var något alternativ eftersom han bara är intresserad av en förarplats i ett toppstall.
Det är Red Bull.
Stallchef Christian Horner vill däremot inte prata om något byte.
–  Sergio behöver bara en bra helg så får han tillbaka sitt självförtroende, han har haft tre dåliga lördagar och då är du mitt i smeten under söndagen.

Här kan du se läget på förarmarknaden – alla förare och stall inför F1 2024.

Valtteri Botttas badar naken

Valtteri Botttas gillar att bada naken och att dela bilderna på sin bakdel på nätet. Återigen firar han sommaren utan en tråd på kroppen, något som skapar stort intresse bland hans 3,7 miljoner följare på Instagram.

 

Valtteri Bottas naken
Valtteri Bottas firar midsommar (Instagram)

Hans tidigare arbetsgivare Mercedes gillar bilden i och kommenterar: “Cracking shot, VB”, medan kollegan Zho svarar med en emoj som håller för ögonen.

Nu närmar sig snart F1 i Österrike på Red Bull Ring, det handlar om en sprinthelg och McLaren levererar sin första del av sin uppdaterade bil. Mercedes har meddelat att stallet kommer med uppdatering till Silverstone följande helg och sedan ytterligare en innan sommaruppehållet.

F1 i Österrike, Red Bull Ring – veckans tider:

Fredag 30 juni:

Träning 1 kl 13.30

Kval  till Österrike GP kl 17.00

Lördag 1 juli

Sprint shootout  kl 12.30

F1 i Österrike – Sprint kl 16.30

Söndag 2 juli

Österrike GP kl 15.00

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB