Startsida / Inlägg

F1 i Budapest: Nyheter hos Red Bull

av Anna Andersson

Red Bull dominerar Formel 1. Lagom till F1 i Budapest kommer nästa uppdatering.

 

Inför F1 i Budapest
Max Verstappen , Red Bull i ledningen av det senaste loppet i Storbritannien (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Red Bull har vunnit samtliga lopp i år och Max Verstappen leder VM stort, men stallet lämnar ingenting åt slumpen. Enligt tyska Auto, Motor und Sport har det med sig en uppdatering till F1 i Budapest.

Hittills har stallet bara haft med sig mindre uppdateringar, även om den uppdatering som stallet hade med sig till Baku upplevdes som större.Konkurrenter som Ferrari, Aston Martin, Mercedes och nu senast McLaren har haft betydligt större paket med sig och i fall som Mercedes och McLaren har det handlar om förändringar i hela konceptet.

Vad Red Bull levererar får vi se när det är dags för träningarna på fredag, men enlgit  tidningen handlar det denna gång om en uppdatering som framförallt ska synas kring sidepodsen.

Hur mycket kan detta ge? Ska konkurrtenterna vara oroliga? Tja, det paket som presenterades i Baku gav en förbättring kring två tiondelar. Därför är det rimligt att tro att denna uppdatering ligger i närheten av den.

Nytt kvalkoncept till F1 i Budapest

Notera att det kommer att vara ett nytt kvalkoncept i Ungern, vilket kan förändra hackordningen. Frågan är hur det påverkar Sergio Perez som har missat Q3 under de fem senaste deltävlingarna och dessutom bara kört in en pallplats under samma period.

Ifjol vann Max Verstappen deltävlingen i Ungern, trots att han startade från position tio. Ungerns GP är också en tävling som varit den första vinsten för flera förare, som Esteban Ocon, Jenson Button och Fernando Alonso. I veckans avsnitt av vår F1-podd Plattan i Mattan snackar vi om just Fernando Alonso och hans väg till Formel 1, om hur systerns tårar och ett par träklossar var starten till hela hans karriär. Givetvis blir det snack om Crashgate och Spygate också, såklart. Med andra ord är detta är ännu specialavsnitt.

Här får du också en guide till F1 i Budapest.

Inför F1 i Budapest
Ifjol meddelade Sebastian Vettel sitt beslut om att lämna Formel 1 i samband med tävlingshelgen i Ungern. Det skapade stora svallvågor inom F1, Alonso gick till Aston Martin, Pierre Gasly till Alpine och Oscar Piastri till McLaren samtidigt som Daniel Ricciardo fick se sig utputtad. (AP-TT)

IndyCar med dubbla race i Iowa

Är detta årets viktigaste helg? Poängmässigt är svaret ja. IndyCar kör två lopp i Iowa.

– Rent poängmässigt är det här den viktigaste helgen på hela säsongen, säger Felix Rosenqvist.

– Två race betyder dubbelt så många poäng att köra om, och den här helgen gäller det verkligen att hitta rätt direkt. Vi har bara en enda träning och ett kort kval, och sedan är det rakt in i två långa race. Det blir en intensiv helg, precis som förra året; man måste ge allt precis hela tiden.

Banan är 1,4 km lång, varvtiderna ligger kring 18 sekunder och medelhastigheten på kortovalen är runt 290 km/timmen. Detta var årets tredje ovaltävling och Rosenqvist hade pole position i Texas och startade i första led i Indy 500 som han också var i ledningen av. Även Marcus Ericsson var snabb på ovalen i Indianapolis där han slutade tvåa.

– Man ska dock komma ihåg att ingen oval är den andra lik. Det är en enorm skillnad mellan en superspeedway, som Texas och Indy, och en ”short oval” som Iowa, säger Felix Rosenqvist.

–  Ärligt talat har just kort-ovalerna historiskt varit vår svaghet, men vi har jobbat hårt under vintern för att ändra på det. Jag är väldigt spänd på att se var vi står i helgen; det här är ett av säsongens stora test för oss.

Båda helgens race körs över 250 varv.

Hy-Vee INDYCAR Race Weekend

Iowa Speedway (USA)

Fredag 21 juli

Fri träning: 22.30-00.00

Lördag 22 juli

Kval: 15.30-16.30

Race 1 (250 varv): 21.00

Söndag 23 juli

Warm-up: 17.05-17.30

Race 2 (250 varv): 20.30

TV (LIVE): V Sport Motor och Viaplay

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Oscar Rickstrand
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB