Startsida / Inlägg

Carlos Sainz rånad i Milano – lyckades stoppa tjuvarna

av Anna Andersson

Ferraris Carlos Sainz körde in en pallplats till Ferrari under F1 på Monza.

Ett par timmar senare blev han rånad i Milano. Efter en intensiv jakt lyckades Sainz stoppa rånarna och han återfick sin klocka – värd flera miljoner kronor.

Carlos Sainz
Carlos Sainz , Ferrari, blev rånad på sin klicka i Milano (AP -TT)

Carlos Sainz, Ferrari, gjorde en stark insats under Italien GP i Formel 1. Han tog pole position och gjorde allt han kunde för att hålla undan för Max Verstappen, Red Bull och dennes kollega Sergio Perez.

Därefter levererade han en härlig kamp mot sin teamkollega Charles Lelcerc och det slutade med en pallplats på hemmaplan. Tiotusentals fans invarderade banan efter loppet och hyllade Sainz efter hans tredjeplats under F1 på Monza.

Men kvällen slutade betydligt tyngre.

Carlos Sainz rånad i Milano

Ett par timmar senare blev han rånad utanför Armani Hotel på Viale Manzoni i Milano. Tre personer, som väntat utanför hotellet en längre stund, gav sig på honom och stal hans klocka av märket Richard Mille. Sainz och hans personliga tränare tog upp jakten tillsammans med ytterligare medarbetare från Ferrari.

Jakten pågick med bil och till fots. Till slut lyckades Sainz och hans tränare stoppa en av  de tre rånarna, en annan Ferrarimedarbetare stoppade den andra rånaren och de kunde även fånga den tredje innan polisen kom till platsen och omhändertog rånarna. Samtliga rånare var mellan 18 och 20 år gamla.

F1-förarnas dyra klockor stulna

Ferrari är sponsrade av den schweiziska klocktillverkaren Richard Mille och enligt Autosport hade Carlos Sainz en klocka av modellen Alexander Zverev, döpt efter den tyska tennisspelaren. Den är värd närmare 3,3 miljoner svenska kronor. Han återfick klockan i samband med att polisen grep rånarna och han kunde ta med den tillbaka till hotellet.

I fjol rånades Sainz kollega Charles Leclerc i samband med deltävlingen på Imola. Även han hade en klocka av samma märke. Rånarna stal klockan när han stanade för att ta foto med ett par fans. Även McLarens Lando Norris har blivit av med en klocka av samma märke, den stals i samband med EM-finalen på Wembley 2021.

Kort om F1

Lewis Hamilton är kritisk till Max Verstappen och anser att han själv har haft bättre teamkollegor än VM-ledaren som nu vunnit tio lopp i rad.

Enligt Red Bulls stallchef Christian Horner finns det en stor risk att Daniel Ricciardo inte tävlar igen innan F1 når Qatar den 6-8 oktober.

– Vi vill att han är helt återställd innan han sätter sig i bilen igen, säger Horner till Autosport.

Fram till dess tävlar Liam Lawson för AlphaTauri.

Mercedes Toto Wolff fick frågan om Mick Schumachers framtid.

Han svarar att det inte ser ljust ut. Är drömmen om F1 över nu?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB