Startsida / Inlägg

Experten: Lando Norris byter stall

av Anna Andersson

Kan Lando Norris vara på väg att lämna McLaren F1?

Det hävdar Nico Rosberg.

Lando Norris, McLaren
Max Verstappen, Red Bull och Lando Norris, McLaren (AP-TT)

Den tidigare världsmästaren i Formel 1 (2016) är numera expert för Sky, han syns i sändningarna i Tyskland och även i Storbritannien och på Monza var han återigen på plats i paddock.

Då gav han sig in i spekulationerna kring förarna för kommande säsong och hävdar att Lando Norris kan vara på väg att lämna McLaren.
trots att han har ett kontrakt och trots Zak Browns dementi. VD:n gick så långt att han påstod att det inte finns någon väg ur kontraktet och inga klausuler.

Lando Norris lämnar McLaren?

Rosberg som diskuterade med David Croft i Skys sändning påstår dock att han har annan information:

– Och var ska Lando sedan Crofty? Jag hör att det kan bli ett byte redan till nästa år, säger Nico Rosberg.

Lando Norris ligger åtta i VM och har tagit poäng i varje lopp sedan McLaren uppdaterade sin bil i Österrike. Han är högt rankad i fältet och även Red Bulls Max Verstappen visade för någon vecka sedan sitt intresse för Lando Norris som teamkollega.

Rykten och silly season, visst är det spännande. Framförallt när det inte är racehelg!

Kort om F1

För övrigt skulle Max Verstappen kunna hoppa över de kommande  fyra loppen – och ändå åka till Mexiko i slutet av oktober som ledare av VM i Formel 1. Han är nu 145 poäng före Perez och även om Perez vinner de kommande fyra loppen, tar det snabbaste varvet och också vinner sprinterna i Qatar och Austin så når han inte Verstappen. Det hade nämligen bara gett honom 120 poäng.

Ferrari imponerade på Monza, men Fernando Alonso är inte imponerad:

– Nej, Monza är alltid Ferraris bana, de kommer med ny motor och alla möjliga grejer, men VM har ytterligare 21 lopp, säger han.

Mercedes Toto Wolff kommer inte att resa till Japan för deltävlingen i Suzuka, det skriver Oe24. Anledningen är att han ska operera korsbandet i knät. Han skadade sig när han körde mc och har nu en planerad operation. Wolff ersätts av Jerome D’Ambrosio, den tidigare F1-föraren anslöt till Mercedes tidigare i år och har ofta synts intill Wolff. Wolff räknar med att vara tillbaka på plats i när VM kör i Qatar.

Comeback för Daniel Ricciardo

Det är också den deltävlingen som Christian Horner räknar med att Daniel Ricciardo gör comeback. Han  har hittills ersatts av Liam Lawson och Helmut Marko, som ibland kan vara lite väl kritisk är nöjd.

– Han gjorde ett bra jobb i Italien och körde på varvtider. Jag ska ta reda på varför han gjorde två depåstoppp, men han skötte sin uppgifte med den ära. Han gjorde det vi förväntade oss av honom, säger Marko enligt motorsporttotal.com.

AlphaTauri har inte bekräftat någon förare för 2024. Det blir spännande.

Vill du veta hur det annars ser ur när det gäller förare i F1 2024? Klicka på länken.

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB