Startsida / Inlägg

Felix Rosenqvist byter team i IndyCar

av Anna Andersson

Felix Rosenqvist lämnar McLaren. Han är klar för Meyer Shank Racing.

–  Jag är verkligen taggad på att inleda ett nytt kapitel i min karriär, säger han.

Tre svenska förare tävlar i IndyCar 2024.

Felix Roisenqvist IndyCar
Felix Rosenqvist byter team i IndyCar ( Felixracing)

Efter att ha tävlat för Chip Ganassi Racing och McLaren i IndyCar byter han nu till en uppstickare. Det nya stallet heter Meyer Shank Racing. Det är samma team som Helio Castroneves vann Indy 500 med år 2021. Det var där som Linus Lundqvist tävlade under sina tre första lopp i IndyCar.

– Tidpunkten är rätt för att ta det här steget. Jag tror att det här är en bra möjlighet för både mig själv och MSR att utvecklas och växa starkare tillsammans, säger Rosenqvist.

Felix Rosenqvist har skrivit ett flerårigt avtal och ska bilda par med Tom Blomqvist. Utöver de två ordinarie förarna ställer Meyer Shank Racing också en tredje bil på startlinjen i Indianapolis 500. Den rattas av veteranen Helio Castroneves.

– Jag ser också fram emot att jobba med Tom igen. Vi har känt varandra sedan 2009 när vi tävlade ihop i Sverige, det blir kul. Jag är redo att börja jobba och känner stor tillförsikt inför nästa säsong, säger Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist byter team i IndyCar

Felix Rosenqvist har haft en ganska tung säsong hos McLaren, även om han kvalade mycket bra till Indianapolis 500 och  var tvåa i Portland senast. Nu väntar en helt ny satsning med ett stall som återfinns längre ner i fältet.

– Vi är väldigt glada att ha vårt INDYCAR-program för 2024 på plats och att få välkomna Felix till Meyer Shank Racing, säger teamägaren Mike Shank.

– Felix är en förare som varit på vår radar en längre tid. Nu fanns möjligheten äntligen att få till det här tillsammans med honom. Det är ingen hemlighet att vi haft en tuff säsong under 2023, på grund av saker både utanför och inom vår kontroll. Jag tror att vi alla ser fram emot en nystart och att få borra ner huvudet och börja jobba.

Därmed är samtliga tre svenska förare klara för IndyCar 2024. Marcus Ericsson byter från Chip Ganassi Racing till Andretti Autosport, Linus Lundqvist är klar för Chip Ganassi Racing och Felix Rosenqvist har nu säkrat sin plats.

Hans kollega, Tom Blomqvist, är son till rallyikonen Stig Blomqvist, men tävlar för Storbritannien.

IndyCar avslutar årets säsong på Laguna Seca under helgen som kommer.

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB