Startsida / Inlägg

Lando Norris irritation mot Max Verstappen

av Anna Andersson

Domarna undersökte tre incidenter där Max Verstappen var inblandad. Han fick inget straff. Inför F1 i Japan är Lando Norris irriterad.

– Han borde ha bestraffats, säger Norris.

Lando Norris
Max Verstappen och Lando Norris (AP -TT)

McLarens förare slutade tvåa i Singapore förra veckan och inför F1 i Japan är hans uppdaterade bil en av segerkandidaterna.

Men på presskonferensen pratar han istället om Max Verstappen, eller han försöker att inte alls prata om det faktum att domarna undersökte VM-ledaren för tre incidenter under kvalet, men inte bestraffade honom för någon.

– Jag vill inte starta något bråk här, säger Lando Norris som är bra vän med Max Verstappen.

Det har till och med pratats om att Verstappen gärna ser Norris som en framtida teamkollega i Formel 1, men den här gången var Norris hård mot Verstappen. Han syftar bland annat på den incidenten från Singapore där Verstappen står stilla, framför det gröna trafikljuset, vid depåutfarten.

Red Bulls förare gjorde det för att skaffa sig ett tillräkligt stort avstånd till framförvarande bil.

– Men han borde ha bestraffats, han blockerade förare.

Norris har inte heller någon förståelse för att Verstappen slapp bestraffning för att han var i vägen för Yuki Tsunoda. Verstappen varnades för incidenten, men Red Bull fick böta  5000 Euro.

Det duger inte enligt Norris. Han påpekar att även föraren har ett ansvar.

– Det förstör ditt varv, det förstör kvalet. Yuki åkte ut på grund av det och han var snabbast av alla i Q1, säger Norris.

– Vi har inte så mycket annat att göra än att trycka på knappen för recharge och titta i spegeln, men vissa verkar ha svårt tat klara av det. Det är lite överraskande, men troligen händer det mig den här helgen.

Kort om F1 i Japan

Max Verstappen var klart snabbast på den första träningen i Japan, 0,626 före Carlos Sainz. Lando Norris var trea. Även på den andra träningen var Verstappen i topp, denna gpng Charles Leclerc tvåa och Norris trea. Men det var jämnare än under träning 1. Den andra träningen avslutades i förtid sedan Pierre Gasly kraschat sin Alpine.

 

Toto Wolff är inte på plats i Japan, han har opererat sitt knä och är hemma. Korsbandet har strulat för Mercedes stallchef.

– Jag hoppar över tävlingen i Japan, sedan är det en ledig helg och jag vill helst inte behöva ha kryckor i Qatar, säger Wolff till ”Kronen Zeitung”.

– Sedan hoppas jag på att kunna åka skidor i vinter.

I Japan ersätts han av den tidigare F1-föraren Jerome D’Ambrosio, som för chef för Mercedes akademi och kommunikationschef Bradley Lord.

I går flinade ni lite åt mig och Sebastian Vettels bisyssla, men säga vad man vill. Han skapade engagemang, öppnde dörren till kreativiteten och fick F1 att påminna om en högstadieklass.

Allt om däcken inför F1 i Japan hittar du här. Här finns en guide till Japans GP.

Notera nu att det gäller att sätta klockan i helgen. På lördag är det kval klockan 08.00. Vi ses väl i F1-live?

Vår F1-podd Plattan i Mattan hittar du här. Ni är ett par som frågar efter specialavsnitt och det finns ett par tidlösa avsnitt, om Crashgate, Spygate, Ronnie Peterson, en intervju med Christian Arnell som arbetat för Red Bull, med Stefan Johansson, med den tidigare F1-domaren Lars Österlind, med mekanikern Charlie Häggstam och så klart Kenny Bräck och svenskarna som tävlar i IndyCar.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB