Startsida / Inlägg

F1 i Austin: Äntligen comeback för Daniel Ricciardo

av Anna Andersson

Daniel Ricciardo gör comeback i F1 i Austin, USA.

Hur påverkar det Red Bulls framtid?
Infär F1 i Austin, USA
Yuki Tsunoda och Daniel Ricciardo, Scuderia AlphaTauri, skojar inför Nederländernas GP (AP-TT)
Daniel Ricciardo, 34, drabbades av en fraktur i mellanhanden inför deltävlingen i Nederländerna. Han tvingades till en operation och ersattes av Liam Lawson. Den unga racerföraren från Nya Zeeland körde in två VM-poäng till teamet i sitt tredje lopp i Formel 1.
Ricciardo har gjort två starter, men ännu inte tagit någon poäng. Efter en paus på fem lopp är han nu tillbaka hos AlphaTauri.
– Jag gjorde ett test veckan innan deltävlingeni Qatar, men få hade jag inte full potential i handen, säger han.
– Därför tillbringade jag den veckan i Storbritannien, där jag körde simulator till dess att jag kände att jag var redo för en comeback.

Daniel Ricciardo gör comeback vid F1 i Austin, USA

Han är en av fem förare till Red Bulls fyra bilar 2024 och han behöver, precis som alla andra förare i teamet prestera. Frågetecknen är många, både när det gäller Ricciardo och Red Bulls förare Sergio Perez. Klarar de två veteranerna av att prestera under press?
– Vår bil har utecklats sedan jag körde den sist och det har varit nytttigt att köra den i simulatorn för att få en känsla för uppdateringarna, säger Ricciardo.
– Jag har en känsla för hur bilen har utvecklats, men jag tror inte att jag kan nå dess fulla potential innan jag får köra dem på banan.
AlphaTauri ligger sist i konstruktörsmästerskapet med sina fem poäng, Haas som är nia har samlat ihop tolv poäng. Ricciardo älskar Austin och ser fram emot racet. Han har även förberett en ny hjälm, gillar du den?

En guide till helgen hittar du här.
Här är alla tider inför helgens sprint, givetvis kan du följa den på F1-live.

Korta nyheter inför F1 i Austin

Bianca Bustamante från Filippinerna blir första tjej i McLarens förarakademi. Hon är 18 år och har i år tävlat för Prema i italienska Formel 4, samt Formel 4 i Förenade Arabemiraten, samt i F1 Academy. Där ska hon tävla för McLaren även 2024.
Alpine pratar med Mick Schumacher om ett test – för WEC.
– Det stämmer, bekräftar stallchef Bruno Famin för motorsport-total.com.
Veckans avsnitt av vår F1-podd Plattan i Mattan är ett specialavsnitt. Vi snackar om Formel 1 och USA, om skandalen i Indianapolis, om sportens uteckling och jag fick dessutom ett snack med legendaren Mario Andretti om F1 i USA.

Dino Beganovic fortsätter hos Ferrari

"<yoastmark

Den svenske racingtalangen Dino Beganovic får förnyat förtroende hos Ferrari Driver Academy och hos Prema. Han kör Formel 3 även nästa år.

–  Jag är glad att kunna bekräfta att jag stannar kvar i Formel 3 ytterligare en säsong tillsammans med mitt team PREMA Racing, säger Dino Beganovic.

– Det blir vårt femte år tillsammans. Det känns väldigt bra att få fortsätta det jobb vi gjort sedan starten i Formel 4. Vår målsättning är tydlig och högt ställd, men också fullt realistisk. Vi kommer fortsätta att fokusera på de återstående testerna för att komma så väl förberedda som möjligt in i nästa säsong.

Beganovic har under de senaste veckorna deltagit i FIA F3:s officiella hösttester i Jerez och Barcelona (Spanien), där han regelbundet hållit till i toppen av resultatlistan och varit snabbast av alla i två pass. Nästa vecka genomförs årets sista F3-test, den gången på Imola i Italien.

– Vi har alltid uppskattat att jobba med Dino, säger René Rosin, teamchef PREMA Racing.

– Han är en snabb och kunnig förare som passar fantastiskt bra in i vårt team. Erfarenheten från årets säsong kommer att göra honom ännu starkare, och testerna har visat tydligt på den potentialen. Vi är väldigt glada att få fortsätta på den väg vi vandrat tillsammans sedan 2020 och ser med spänning på framtiden.

2024 kör Formel 3 tio deltävlignar, samtliga i samband med Formel 1. Premiären avgörs i Bahrain den 1-2 mars, finalen på Ferraris hemmabana Monza den 1 september.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB