Startsida / Inlägg

F1 i Brasilien: Han kan ta över intill Max Verstappen

av Anna Andersson

Inför F1 i Brasilien slår ett rykte ner som en bomb i Formel 1. Sergio Perez är på väg ut – och Fernando Alonso på väg in. Blir 42-åringen kollega till Max Verstappen?

F1 i Brasilien
Fernando Alonso, Aston Martin, är det stora samtalsämnet inför F1 i Brasilien (AP-TT)

När Sergio Perez kraschade ut ur Mexiko GP redan innan 890 meter var passerade, kan han mycket väl ha förstört sin framtid i Formel 1. Efter racet snackades det om att Daniel Riccardos poäng för AlphaTauri kunde vara en väg till stolen intill Max Verstappen hos Red Bull.

Men nu har ett annat rykte tagit fart. Ett rykte som kan skapa vågor i storleken av en tsunami genom depån.

Kan Fernando Alonso lämna Aston Martin efter bara en säsong, för att bli kollega till Max Verstappen hos Red Bull?

Hett rykte inför F1 i Brasilien

Fernando Alonso lämnade Alpine inför 2023 för en plats hos Aston Martin. Dan Fallows och hans medarbetare fick till en mycket bra kopia av Red Bulls bil och stallet inledde säsongen bättre än väntat. 41-årige Alonso imponerade och tog sex pallplatser på åtta lopp. Hans namn var på allas läppar, men sedan bilen uppdaterades i början av juli har utvecklingen istället gått åt motsatt håll.

I Mexiko var Aston Martins bil en av de långsammaste av alla. Alonso bröt och Lance Stroll parkerade innan målgång. Den dubble världsmästaren Alonso var uppgiven efter loppet och konstaterade att stallet “inte slåss om någonting längre”.

Aston Martin har tappat plats fyra i konstruktörsmästerskapet till McLaren och det lär inte heller kunna ta tillbaka den placeringen i år.

Nu snackas det om att Lawrence Stroll, som äger teamet, har fått nog. Han har investerat mängder av miljoner  i sin sons hobby, Formel 1, först hos Williams och sedan i Aston Martin som han köpte 2018 men ingenting tycks hjälpa. Lance Stroll är elva i VM med 53 poäng. I vår podd Plattan i Mattan har vi gått igenom hur pappas tjocka plånbok har öppnat vägen för Formel 1

Alonso har i alla fall samlat ihop 183, även om han har brutit de två senaste loppen.

Alonso till Red Bull?

Lawrence Stroll sägs leta efter en köpare till sitt team. Det praras om Honda som ska ta över som motorleverantör från och med 2026, eller Aramco. Det pratas också om Geely Group och om att Alonso vid en försäljning skulle ha möjlighet att flytta på sig.

Var kommer ryktet ifrån?

Möjligen från Dr Helmut Marko, eftersom han har påpekat att det inte finns någon förare som är redo att ta över Sergio Perez plats.

– Just nu finns inga alternativ, annars kanske han ( Perez) hade haft ett problem sa Marko till media i Österrike tidigare i oktober och han fortsatte:

– Just nu finns det bara en förare som kan konkurrera med Max och det är Alonso.

Räkna med att denna snackis kommer att bli ännu större under F1 i Brasilien. Det väntas en sprinthelg om ett par dagar. Alla tider för F1 i Brasilien finns här.

En stor genomgång av höstens F1-silly och de senaste snackisarna finns här.

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB