Startsida / Inlägg

F1 i Las Vegas: Problem för Brad Pitts film

av Anna Andersson

Det är racevecka – F1 i Las Vegas – men först:

F1 får vänta på den nya filmen med Brad Pitt. Strejken i Hollywood försenar projektet.

Brad Pitt F1
Brad Pit och kollegan Damson Idris inför F1 på Silverstone. Filmen bärjade spelas in i somras (AP-TT)

Apple jobbar med en långfilm om det fiktiva teamet APXGP med Brad Pitt i huvudrollen. Delar av filmen spelades in i somras och Brad Pitt befann sig i depån under Storbritanniens GP på Silverstone. Han var också med på förarmöten och körde en ombyggd Formel 2-bil för vissa scener.

Filmen har en budget på 200 miljoner dollar, lite mer än två miljarder kronor, men det dröjer innan filmen är klar. Inspelningen kommer att fortsätta ända fram till slutet av F1-säsongen 2024. Anledningen är den pågående skådespelarstrejken i Hollywood.

Producent Jerry Bruckheimer och regissör Joseph Kosinski pratade med teamen i samband med deltävlingen i Texas för ett par veckor sedan och då meddelade de också statuset på projektet. Skådespelarna som tillhör facket Screen Actors Guild (SAG) har nu strejkat i mer än 100 dagar. Stjärnor som Pitt och Damson Idris strejkar för sina sämre betalda kollegor, men också för ett ökat skydd mot AI.

Strejk stoppar F1-film med Brad Pitt

Filmteamet kommer att vara på plats under F1 i Las Vegas kommande helg, och även i Abu Dhabi. Men på grund av strejken kan de inte göra allt de jobb som de vill göra och därför kommer de också att behöva filma under 2024 – och filmen väntas ha premiär under 2025.

– Vi jobbar verkligen hårt för att säkerställa att den här filmen ger en sann bild av denna klassiska sport både sett till den tid som varit och den som är här. Formel 1 måste fortsätta växa och jag tror att framförallt den här filmen kommer att hjälpa oss, citeras Lewis Hamilton av motorsport.com.

Han har en roll som rådgivare åt filmteamet. Fram till dess att den nya filmen har premiär får ni som gillar raicng kika på dokumentären om Brawn som släpps på Disney + på onsdag och Drive to Survive, säsong sex släpps i samband med F1-premiären 2024.

F1 i Las Vegas – veckans tider

F1 i Las Vegas
Red Bull Racing har under åren gjort flera PR-jippon i Las Vegas. (Red Bull)

Nu kikar vi mot F1 i Las Vegas, för det är racevecka igen. Det är två race kvar den här säsongen och i helgen kan det bli succé eller ett riktigt magplask. F1 ska köra i Las Vegas för första gången, det är asfalterade gator, en helt ny banan och kvällsrace – vilket gör att vi måste ställa klockan tidigt tidigt på söndag.

Fredag 17.11 

Träning 1 kl 05.30

Träning 2 l 09.00

Lördag 18.11

Träning 3 kl 05.30

Kval kl 09.00

Söndag 19.11

Las Vegas GP i Formel 1 kl 07.00

Natten till torsdag är det också dags för en storslagen invigning inför F1 i Las Vegas med flera världsstjärnor.

Ny tysk förare till Red Bull

Oliver Goethe. Känner du igen efternamnet? Möjligen om du är intresserad av tysk historia och Johann Wolfgang von Goethe som föddes i mitten av 1700-talet och anses vara Tysklands mest betydelsefulla diktare.

Det är dock inte kulturen som gör att familjenamnet får en plats i F1-bloggen, utan det faktum att Oliver Goethe (född 2004) har fått en plats i Red Bulls akademi. Han tävlade i Formel 3, för Trident under säsongen. Han är släkt med den kända författaren och nu den andra tyska föraren efter Tim Tramnitz som fått en plats i Red Bulls juniorakademi.  Båda ska tävla i Formel 3 2024 och där kommer de att ställas mot Dino Beganovic. Redan i helgen möts Beganovic och Goethe i Macau.

Goethe ser fram emot att gå i Sebastian Vettels fotspår. Det berättar han för tyska medier.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB