Startsida / Inlägg

F1 2024 startar med nya uppgifter: Horner lämnar Red Bull

av Anna Andersson

F1 2024 är i gång. Testerna har startat och de inleddes med ett bakslag för Mercedes.

Men även för Red Bull Racing.

F1 2024
Max Verstappen och Red Bull har det tufft – vid sidan av banan (AP)

Enligt Viaplays finländske depåreporter Mervi Kallio har det redan snackats i depån om att Christian Horner kommer att lämna jobbet som teamchef för Red Bull i Formel 1.

Troligen väldigt snart. Kallio säger att h0n har pratat med flera initierade källor i paddock och att Horner inte kan vara kvar efter de anklagelser som riktats mot honom från en kvinnlig anställd. Stallchefen ska ha uppträtt opassande och det pratas om sexuella trakasserier.

Stallet har utfört en internutredning, men inget resultat är officiellt och Horner är på plats i Bahrain för försäsongstesterna som startade i morse.

– Beslutet är tydligen redan taget, sa Kallio i sändningen.

– Anledningen till att han inte redan har blivit utslängd, om ett sådant beslut redan har fattats, beror förmodligen på att uppgifterna har lämnats in nu. Men det är förstås bara spekulationer.

F1 2024 – utan Christian Horner?

I veckan har också Helmut Marko, den andra nyckelpersonen inom Red Bulls F1-satsning gett sin syn på anklagelserna mot stallchef Christian Horner:

– Faktum är att det pågår en undersökning och ju snabbare ett resultat kommer fram desto bättre är det, för ju längre tid det tar, desto fler rykten poppar upp och andra historier får liv, säger Marko till motorsporttotal.com.

Nu har testerna i Bahrain startat, både Marko och Horner är på plats och snacket lär fortsätta.

Men vad hände på banan?

Jo, för Mercedes började det med problem direkt. Stallet har gjort om hela konceptet på bilen till F1 2024 och George Russell blev stående i garaget sedan stallet fått problem med hybridsystemet. Det kostade mycket värdefull tid. Williams har haft problem med sin DRS och Haas med bränslesystemet.

Nico Hülkenberg har också kritiserat Haas satsning på att spara sig ur krisen….

Snabbast under inledningen av testet var Max Verstappen i sin Red Bull med väldigt aggressiva sidepods, 1.32,548, men den tiden hade inte godkänts under en racehelg. Han körde över den vita linjen i kurva 4.

Vem som kör när kan du se i det inlägg jag lade ut i morse.

F1-tips från Sportbladet

I dag  är det sista chansen att vinna ett signerat ex av min bok, Cirkus Formel 1. Passa på att tävla – och ta chansen.

Tio böcker finns i potten.  Tävla här.

F1 2024 - F1-bilen från Sportbladet
F1-bibeln 2024

Senaste snacket om testerna hittar du i vår F1-podd Plattan i Mattan. Vi har också förberett en F1-bibel inför säsongen. Den kommer i butik på lördag, men du kan beställa ett ex hem i brevlådan också.

Beställ F1-bibeln 2024 här.

Där finns läsning om alla teamen, om F1 på Anderstorp, intervjuer med Jenson Button och Nico Rosberg, experternas tips. Vi har givetvis förberett en stor IndyCar special med intervjuer med de svenska förarna. Jag har också pratat med Dino Beganovic inför starten av Formel 3.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB