Startsida / Inlägg

Carlos Sainz: Pratar med alla stall i F1

av Anna Andersson

Tre pallplatser på lika många race. Carlos Sainz är i ropet inför F1 2025.

Och han snackar med ALLA team i Formel 1.

F1 2025
Var kör Carlos Sainz i F1 2025? (A-TT)

Ferraris Carlos Sainz har ingen förarplats till F1 2025, men efter inledningen av årets säsoing i Formel 1 är han het på förarmarknaden. Han sägs vara aktuell för Audi, som kommer in i F1 2026, för Mercedes som behöver en ersättare till Lewis Hamilton och kanske för Red Bull där Sergio Perez kontrakt går ut efter säsongen.

– Sainz kom in i Formel 1 med Red Bull och hade en väldigt bra säsong hos Toro Rosso, säkerligen är han också ett namn som man måste ta hänsyn till, säger Red Bulls motorsportchef Helmut Marko till tyska Sky.

Men han påtalar också att ett framtida förarbesked kommer att dröja.

– Vi brukar inte prata om förarbeslut i april, men på något sätt verkar hela processen ha flyttats. Men för oss är det fortfarande för tidigt, vi kommer säkert att vänta ett tag till innan vi fattar ett beslut om framtiden.

Carlos Sainz, som i höstas var tydlig med att han ville ha klart sina framtidsplaner innan årets säsong startade, har insett att det kommer att ta ett tag innan han vet vad han ska göra nästa år.

Men han räknar med att det blir en bra lösning.

– Vi pratar med nästan alla. Det handlar bara om att gå djupare in i detaljerna, se de mer realistiska alternativen och vilka som är de bästa alternativen för mig och för min framtid, säger han enligt motorsporttotal.com.

Lance Stroll och missen under F1 i Japan

Aston Martins Lance Stroll skrek ut sin besvikelse, på ett sätt som påminde om när Fernando Alonso 2015 skrek över en GP2-motor i sin McLaren under deltävlingen på Suzuka.

Men vad var det som hände?

Enligt Stroll hade han bakvinge på bilen.

– Det var verkligen svårt att vara snabb på raksträckorna. Jag tror att vi hade fel bakvinge på bilen. Jag var tvungen att göra alla omkörningar i kurva 6, sa han efter loppet.

– På raksträckorna kunde jag inte köra om någon eftersom jag helt enkelt saknade hastighet. Jag tror att vi kunde ha gjort några saker annorlunda idag när det gäller strategi. Sammantaget var det en svår helg.

Här ser du Alonso 2015.

I går skrev jag om Lewis Hamiltons irritation efter ännu en placering längre bak i resultatlistan och hans chef Toto Wolff kallar Mercedes situation för ingenmansland

– Just nu sysslar vi med live-tester, resultatlistan ser verkligen illa ut, men vi har verkligen lärt oss mycket från det, säger Wolff till Sky.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB