Startsida / Inlägg

F1 i Miami: Donald Trump planerade event – men får avslag

av Anna Andersson

Donald Trump är inte välkommen till F1 i Miami – om han vill använda tävlingen som en politisk arena. En av hans vänner planerarde en insamling till årets presidentkampanj.

Men har fått avslag.

Donald Trump F1 i Miami
Den tidigare presidenten Donald Trump är inte välkommen till F1 i Miami. (TT-Getty Images)

Enligt Washington Post har arrangören av F1 i Miami skickat ett brev till Steven Witkoff, som är mångårig vän till Donald Trump och även hjälper honom att samla in pengar till presidentkampanjen 2024, och nekat dem att använda en svit under tävlingen i Florida.

Donald Trump skulle ha närvarat under  F1-sprinten i Miami, men så lär inte bli fallet.
“ Det har kommit till vår kännedom att du kan använda din Paddock Club Rooftop Suite för ett politiskt ändamål, för att samla in pengar till en federal valkampanj till $250 000 per biljett, vilket tydligt bryter mot Formula 1 Crypto.com Miami Grand Prix svitlicensavtalet,” står det i brevet som  The Washington Post har tagit del av.

”Om detta är sant beklagar vi att vi måste informera dig om att sviten återkallas, du är inte välkommen till loppet vid någon tidpunkt, och vi återbetalar dig i fullt belopp.”

Donald Trump är inte välkommen till F1 i Miami

Tidningen skriver att säkerhetstjänsten kontaktat arrangörerna för att samordna Trumps deltagande och att insamlingen upprättades av det nyligen öppnade Shell Bay Club, beläget nära Hollywood, nära Miami  i Florida. Golfklubben, som har utvecklats av Witkoffs fastighetsföretag, sägs ha en inträdesavgift på 1 miljon dollar. I klubbens nyhetsbrev bjöds medlemmarna in till F1 i Miami, med förmåner som en resa med helikopter och andra förmåner. Inbjudan nämndes aldrig Trump, men tidningen skriver att två personer ringde klubben och frågade och fick information om att evenemanget var för Trump och skulle kosta $250 000. Sviten köptes i Witkoffs namn.

– Det här är definitivt något som inte stämmer, sa Witkoffs  till tidningen.

Men han ville inte lämna några ytterligare kommentarer.

F1 i Miami
Blir F1 i Miami en framgång för Red Bull och Max Verstappen ( Red Bull Content Pool )

Formel 1 i Miami

Det är dags för en ny sprinthelg i Formel 1. Denna gång handlar det om F1 i Miami och i framtiden kan det bli fler sprinthelger.

– Vi måste säkerställa att det är action på banan varje dag, så att fansen kommer och har roligt, säger F1:s chef Stefano Domenicali till tyska Sky.

Han ser fram emot fler sprintrace framöver:

– Varför inte? Jag skulle säga att det vore fantastiskt om det vore spännande varje dag, vi får se vad framtiden erbjuder.

Sprinthelg i Miami  – alla tider

Fredag 3 maj

Träning 1 kl 18.30

Sprintkval kl 22.30

Lördag 4 maj

Sprint 18.00

Kval 22.00

Söndag 5 maj

F1 i Miami kl 22.00

Som vanligt sänder F1tv och Viaplay. Du följder sprintkval, sprint, kval och Miami GP live i vår F1-live.
I helgen skrev jag om Arvid Lindblad, som tävlar för Red Bull och är på väg mot Formel 1. Mer om det läser du här.

Svensk pallplats i IndyCar

Linus Lundqvist tog sin första pallplats när han var trea på Barber Motorsport Park,  bakom Scott McLaughlin och Will Power. Felix Rosenqvist, slutade fyra medan Ericsson hade en tung dag och slutade på en 18 plats.

– Jag gillar inte uttrycket att det känns som en seger, men jag är extremt nöjd med en pallplats i dag. Det är ju min första någonsin i Indycar. Teamet har gjort ett fantastiskt jobb. Jag lyder bara order och gör som de säger. De har sagt att jag ska ha tålamod och nu kom belöningen. Det här ger mig en rejäl självförtroendeboost, säger Linus Lundqvist i Viaplay.

Lundqvist är debutant i IndyCar, för ett år sedan var han bortvald, helt utan styrning, men ett succéinhopp under sommaren förändrade möjligheterna för honom.

Rsenqvist är bästa förare i IndyCar, på plats fem.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB