Startsida / Inlägg

Michael Schumacher säljer unika klockor på auktion

av Anna Andersson

En samling exklusiva klockor som har tillhört den tidigare F1-mästaren Michael Schumacher ska säljas.

Auktionen väntas ge familjen närmare fyra miljoner dollar.

Michale Schuamcher
Michael Schumachers klocka auktioneras ut

Letar du efter en ny klocka? Nu har du chansen att bli ägare av en av de klockor som Michael Schumacher använde under sin karriär i Formel 1 – men det kostar…. Hans privata klocksamling ska auktioneras ut av auktionshuset Christie’s i Geneve den 13 maj. De räknar med att få in upp till 4 miljoner dollar, eller mer än  40 miljoner kronor i dagens penningvärde.

Där finns flera fina och mycket unika klockar, varav ett par är personliga presenter till Schumacher. Stjärnan i samlingen är en unik Vagabondage 1 i platina, som beställdes av Jean Todt, tidigare stallchef hos Ferrari.

Schumacher fick klockan av Todt  julen år 2004, samma år som han vann sin sista VM-titel. Den är specialbeställd hos den klockdesignern François-Paul Journe och innehåller symboler som representerar den tyska förarens världsmästartitlar, hans hjälm design och Ferraris emblem med det stegrande häst.

Klockan han även en ingravering, en dedikation från Todt till Schumacher och Christie’s uppskattar att klockan kan dra in mellan 1,2 och 2,2 miljoner dollar (11,2 och 20,0 miljoner kronor).

Köp en klocka – ägd av Michael Schumacher

I samlingen finns ytterligare en julklapp från Todt till Schumacher. Det är en personlig Audemars Piguet, som Schumacher fick i julklapp 2003. Den hyllar de sex VM-titlarna han hade då och innehåller även en bild av hans röda racinghjälm från den tiden. Värdet är uppskattat till mellan 2 och 3 miljoner kronor.

En tredje klocka är en Rolex Daytona Paul Newman, som tillhörde Schumacher och vars uppskattade värde ligger mellan 2,15-4,12 miljoner  kronor.

– Christie’s tackar familjen Schumacher för deras förtroende och deras önskan att dela dessa mästerverk av klockmakarkonst med andra passionerade samlare runt om i världen, säger Remi Guillemin, chef för klockavdelningen på Christie’s i Europa och USA, enligt lmotorsporttotal.com.

– Vi är stolta över att kunna presentera dessa ikoniska och unika klockor som tillhört en av de mest kända Formel 1-legenderna. Ett extraordinärt ögonblick både för klockentusiaster och för fans av Formel 1.

Formel 1 är just nu i Kina för årets första sprint. Du kan följa tävlingshelgen i vår målservice F1-live. Helgen sänds också på Viaplay.

Här är alla tider till helgen.

Här hittar du en guide till F1 i Kina med mer informaiton om banan.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB