Startsida / Inlägg

F1: Sebastian Vettel avslöjar sina tankar kring en comeback i Formel 1

av Anna Andersson

Sebastian Vettel körde Ayrton Sennas McLaren i samband med F1 på Imola. 

Han såg ut att trivas på banan och frågan väcks direkt. Funderar den fyrfaldige mästaren på comeback?

 – Naturligtvis har jag funderat på det, säger han.

Sebastian Vettel F1
Sebastian Vettel körde den McLaren som tidigare tillhört Ayrton Senna på Imola. Senna omkom på IMola den 1 maj 1994. (A-TT)

Sebastian Vettel lämnade Aston Martin inför förra säsongen. Han ville tillbringa mer tid tillsammans med sin  familj, men nu har han varit pensionär i snart 18 månader och han såg verkligen ut att trivas på Imola.

Där körde han Ayrton Sennas McLaren MP4/8 från 1993.

– Jag tror att det var några av de starkaste känslor jag någonsin har känt bakom ratten – trots att jag var ensam där ute på banan och inte ens tävlade. Men otroligt, när jag tog fram flaggorna, människorna … det var bara så mäktigt. Överväldigande, säger Vettel till motorsporttotal.com.

Vettel körde flera år för Ferrari och är omtyckt bland Ferraris fans, trots att han aldrig vann någon titel.

Han har också alltid haft en stark dragning till Ayrton Senna, en av hans barndomsidoler.

– Jag minns ögonblicket när jag satt med min pappa i soffan, jag minns vardagsrummet och att han var väldigt, väldigt ledsen. Vilket är något man inte förstår till en början, eftersom man inte ser sin pappa så ledsen så ofta, säger han.

– Idag har jag upplevt det igen.

Vettel hade tårar i ögonen efter hans körtur på Imola, hans pappa Norbert fanns på plats den här helgen också, men fick han mersmak?

Funderar 36-åringen på en comeback i Formel 1?

Gör Sebastian Vettel comeback i F1?

– Naturligtvis har jag funderat på en comeback och jag visste ju redan innan att jag skulle tänka på det. Men i slutändan har ingenting förändrats, säger Vettel.

– Självklart var det underbart att bli påhejad runt banan idag och en liten del av det var kanske för mig, men jag var verkligen här för Ayrton och Roland. Jag tycker att jag har haft stor tur att ha den karriär och det liv jag har. Nu handlar det om nya utmaningar.

Efter förra helgens F1 på Imola blickar Formel 1 nu vidare mot Monaco och en annan klassiker. Ett stadslopp som förarna älskar – och hatar. En helg där kvalet lär bli avgörande, eller är det dags för Charles Leclercs förbannelse att brytas?

Här är tiderna för F1 i Monaco 2024

Fredag 24 maj: 

Träning 1 kl 13.30

Träning 2 kl 17.00

 

Lördag 25 maj:

Träning 3 kl 12.30

Kval kl 16.00

 

Söndag 26 maj:

Monaco GP kl 15.00

Som vanligt sänder Viaplay och även F1tv.

Du kan följa kval och race i vår F1-live. Välkommen in!

Sedan är det givetvis dags för IndyCar i veckan också. Marcus Ericsson kvalade in i sista startled efter en mycket ångestfylld söndag.

Felix Rosenqvist startar från tredje led.

Även Linus Lundqvist och Tom Blomqvist har kvalat in. Veckans schema för Indy 500 hittar du här. 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB