Startsida / Inlägg

Experten inför F1 i Monaco: Max Verstappen tar paus

av Anna Andersson

Tar Max Verstappen en paus från F1?  Det är den senaste snackisen inför F1 i Monaco.

F1 i Monaco
Är Max Verstappen redo för en paus från F1 (AP)

Vi laddar för Monaco GP i Formel 1, en klassiker som inleds med två träningar i dag ( alla tider till Monaco GP). Det snackas om att Red Bull kör med en ny bakvinge för att maxa downforce, om Charles Leclercs förbannelse och om McLarens nya färgsättning.

Ferrari kommer att vara starka över alla gupp och kantstenarna. Deras bil är bra balanserade även när underlaget är ojämnt, man kan till och med se hur bra bilen  rör sig utan att den tappar i fäste eller att bakändan slirar, säger Max Verstappen till media inför F1 i Monaco 2024.

Ferrari ett vinnarteam under F1 i Monaco?

Han vill också varna för McLaren, Lando Norris vann i Miami och var knappt slagen på Imola.

Men oavsett vad Verstappen tycker om helgens race är han just nu det stora samtalsämnet. Detta sedan den tidigare F1-föraren Karun Chandhok, som numera är expert hos Sky, har delgett sin teori.

Han tror nämligen inte att Max Verstappen byter team.

Utan att han satsar på att köra hem två titlar till för att sedan ta ett sabbatsår och se vilket team som är bäst under 2026 då det nya regelverket införs.

Det skulle ge Verstappen fem VM-titlar och sedan en möjlighet att se över sina alternativ.

– Jag tror att han tar en paus 2026 för att se vad som händer, säger Chandhok.

Han menar på att ingen kan förutspå hur fältet kommer att se ut efter 2026 och ingen vet vilket stall som kommer att bygga den bästa bilen eller vem som kommer att ha tillgång till  den bästa motorn .

Lämnar Max Verstappen Red Bull?

Istället tror han att Verstappen kör WEC eller någon annan serie för att hålla i gång – men se noga över sina alternativ.

– Han kommer att göra något annat 2026. Ta en paus från F1 för att se vilket team som hanterar förändringen bäst, säger racerföraren från Indien.

– Lewis tvåårskontrakt med Ferrari går ut då. Max kan gå till Ferrari 2027, till Mercedes eller tillbaka till Red Bull.

Vad tycker du om den idén?

Kort om F1 inför Monaco

Max Verstappen tror att Red Bull är på frammarsch. Han har tagit pole position i alla lopp i år och vunnit fem av racen men betonar att stallets bästa möjligheter kommer senare i år.

– De senaste racen har vi kört på banor där det varit ett lågt däckslitage. Det är absolut inte till vår fördel. När man kör på banor där det väntas två stopp, där man måste hantera däcken, och kan klara sig med ett stopp är det en fördel för oss.

Greg Maffei, VD för F1, bekräftade under ett event som bland annat organiserats av Autosport Business att Thailand, Sydkorea och Indonesien är aktuella för ett GP framöver. Maffei har också fått rubriker för att han har är oense med Mario Andretti. Enligt mästaren från 1978 är det Maffei som hindrar Andretti från att ta en plats i F1.

Andretti berättar om en incident under F1 i Miami tidigare i år, när han hade en träff med an annan av F1:s höga chefer.

– Under frukosten på hotellet pratade jag med Stefano Domenicali. Vi pratade om ett tidigare möte som vi hade i Washington, säger Andretti till NBC.

– Maffei kom förbi och sa: ”Bara så du vet Mario, jag ska göra allt jag kan för att Michael aldrig ska få en plats i Formel 1”.

Michaels pappa, Mario, blev väldigt förvånad

– Jag blev helt perplex. Vi satt och pratade affärer och så visar det sig att allting är personligt från hans sida. Det kändes som en kula i bröstet på mig.

Maffei har, via anonyma källor i gpblog, förnekat meningsutbytet.

Här hittar du vår senaste F1-podd, vi snackar om det tajtaste racet i år, om varför Lando Norris NÄSTAN kunde jaga i kapp Max Verstappen.

Surt för Dino Beganovic i Monaco

Missa nu inte att Dino Beganovic också tävlar i Monaco i helgen. Han hade en riktig otur i kvalet ä röd flagg när han var på väg att utmana om pole position. Han slutade trea i sin grupp.

Alla tider för Formel 3 och Dino Beganovic i Monaco hittar du här.

På söndag är det dags för Indy 500, här får du svar på flera frågor.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB