Startsida / Inlägg

Inför F1 i Montreal: Lance Stroll om sin roll i Formel 1

av Anna Andersson

Lance Stroll stannar i Formel 1. Det är bara en av de saker han avslöjar inför F1 i Montreal, Kanada.

Han berättar också om hur hårt han arbetar för att nå sina högt ställda målsättningar. 

– Jag är den mest ambitiösa människan jag känner, säger han.

Lance Strol inför F1 i Montreal
Lance Stroll, Aston Martin, meddelar att han kommer att vara kvar i Formel 1 och Aston Martin under en lång tid (AP-TT)

25-åringen från Kanada var tonåring när han kom till Formel 1, då körde han för Williams dit han kom efter ett gediget testprogram sponsrat av hans far. Som också var en stor sponsor.

Sommaren 2018 köpte sedan hans pappa dåvarande Racing Point, i dag heter stallet Aston Martin. Lance är kvar, trots att han allt som oftast fått stryk av sina teamkollegor.

Och han tänkte stanna kvar också. Det berättar han för tyska motorsport-magazin.com.

– Jag kommer att vara här i framtiden också. Jag har bestämt mig för att satsa på detta projekt. När vi kom 2018 var det ett stall med cirka 400 medarbetare och vi har utvecklats till ett stall som nu består av mer än 1000 personer. Vår fabrik i Silverstone ser väldigt annorlunda ut jämfört med för 18 månader sedan och jag har verkligen fastnat för projektet och ser fram emot att vara en del av det, säger Lance Stroll.

Lance Stroll stannar i F1

Han har ingen större press utifrån och kan säkerligen, med handen på hjärtat, säga att han stannar kvar i framtiden. Så länge pappa äger teamet lär Stroll också kunna köra för det och han anser själv också att hans arbete bidrar till framgångar och poängskörd.

– Jag  är den mest ambitiösa människan jag känner, säger han.

– Jag är en person som verkligen vill prestera på den allra högsta nivån. Det känns bra, även när det är tufft. Det var skönt att ta ett par poäng på Imola och jag njuter av det. Men en dag när det inte går som jag hoppades är jag min största kritiker. Den känslan driver mig framåt, den pushar mig att jobba vidare.

Vid den senaste deltävlingen i Monaco tog inte teamet någon poäng, det var stallets första tävlingshelg utan poäng i år. Fernando Alonso har tagit 33 poäng i år, Stroll elva inför helgens F1 i Montreal, Kanada.

•••

Texten ovan skulle kunna vara ironisk, det känns som om den kunde vara AI-genererad eller rent av fake. Det är den inte. Strolls citat kommer från en tysk månadstidning. Ni hittar hela originalet här. 

Vi snackar också om Aston Martin och Lance Stroll i veckans avsnitt av vår F1-podd Plattan i Mattan.

Filip tog fram ett citat från Stroll som han ansåg var det sjukaste som hänt den här säsongen, efter att ha läst detta håller jag inte med.

Kort inför F1 i Montreal

Det ser ut att bli en riktigt riktig blöt helg i Kanada, redan under fredagen pratar prognosen om moln och risk för regn, under lördagen faller temperaturen till 19 grader och under eftermiddagen är det över 40 % risk för regn, under söndagen sjunker regnrisken något, till strax över 30 % samtidigt som temperaturen ökar till 21 grader.

Alla tider för helgens F1 i Montreal finns här. Här hittar du en guide till F1 i Montreal, Kanada. Precis som vanligt sänder Viaplay och F1tv.com.

Esteban Ocon missar den första träningen i Montreal. Han behöver lämna plats för testföraren Jack Doohan. I helgen kommer han sedan att flyttas tillbaka fem platser i starten av F1 i Kanada – och han lämnar teamet efter säsongen.

Det blåser motvind efter smällen i Monaco.

Vi ses väl på F1-live i helgen?

Det är även IndyCar i helgen. Denna gång på Road America. Marcus Ericsson tog en pallplats senast i Detroit. En bana där han brukar trivas fint. Nu är det återigen en traditionell racerbana, Med sina 6,5 km är Road America den längsta banan på hela INDYCAR-kalendern. Det är möjligt att den passar Felix Rosenqvist bäst av svenskarna, han vann sin första seger i IndyCar just där 2020.

IndyCar Road America – alla tider

Road America (USA)

Fredag 7 juni

Fri träning 1: 22.00-23.15

Lördag 8 juni

Fri träning 2: 17.10-18.10

Kval: 21.25-22.55

Söndag 9 juni

Warm-up: 18.15-18.45

Race (55 varv): 21.35

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB