Startsida / Inlägg

Är F1 på Silverstone Daniel Ricciardos sista?

av Anna Andersson

Inför F1 på Silverstone ger Red Bull talangen ett löfte. Om en förarplats till 2025.

Det bör betyda att Daniel Ricciardo lämnar Formel 1.

Inför F1 på Silverstone
Är det dags för Daniel Ricciardo att sluta le? (Getty Images / Red Bull Content Pool)

För snart ett år sedan ersatte han Daniel Ricciardo i en AlphaTauri (nuvarande Racing Bulls), men efter fem GP-tävlingar lämnade han över förarplatsen igen.

Nu är han på väg tillbaka till Formel 1. I alla fall enligt Red Bulls motorsportkonsult och chef Helmut Marko, 81.

– Ja, vi kommer att erbjuda honom någonting nästa år. Vi kommer att erbjuda honom en förarplats, säger Marko till Bild.

Det är ett riktigt bra nyheter för Lawson, men en betydligt sämre nyhet för publikfavoriten Daniel Ricciardo. Red Bull har sedan tidigare bekräftat Max Verstappen till 2028 och Sergio Perez till nästa år och med en option på 2026, även Yuki Tsunoda (24) har sin förarplats hos Racing Bulls säker till 2026.

Lämnar Daniel Ricciardo F1?

Daniel Ricciardo, 35, har ännu ingent kontrakt till kommande säsong och Marko påtalar att hans ålder och erfarenhet ligger honom i fatet. Redan för ett per månader sedan var Marko tydlig med att säsongen 2024 är avgörande för Ricciardos framtid.

– Lägg därtill att Ranging Bulls är ett juniorteam, så har vi kommunicerat det internt och det är alla införstådda med, säger Marko.

Det uttalandet är också en fingervisning till stallchef Christian Horner som förespråkar Daniel Ricciardo och som har tagit en allt större roll i teamet de senaste åren. Marko, är å andra sidan förespråkar Lawson.

Situationen hos Red Bull har lugnat ner sig efter den infekterade maktkampen mellan Horner och Marko tidigare i år, men det är långtifrån helt lugnt. Förra veckan blossade ett ordbråk mellan Jos Verstappen och Christian Horner upp, sedan Jos Verstappen vägrat vara med i en förarparad på Red Bull Ring. Max Verstappens pappa hävdare att Christian Horner försökt att jobba bakom kulisserna för att pappa Verstappen inte skulle delta i paraden inför.

Horner verkar också ha det lite rörigt privat. För några veckor sedan postades en reklamfilm från ett framstående franskt modehus där Christian Horners hustru, Geri Halliwell-Horner, presenterade sig med enbart sitt flicknamn.

McLarens hån inför F1 på Silverstone

Lägg där till diskussionerna kring incidenten mellan Max Verstappen och Lando Norris. Nu har McLaren ökat trycket ytterligare genom att posta en video på X.

Stallet hånar Red Bull och visar en “grundlig” analys av incidenten på Red Bull Ring och tidigare incidenter som Verstappen har varit inblandade i. Allt kommer från Sky och deras expert, den tidigare F1-föraren Anthony Davidson.

Du kan bilda dig din egen uppfattning, men den har nått miljontals människor på bara något dygn och fått många kommentarer kring att den läggs ut på ett officiellt konto.

Vad tycker du?

I snackade massor om den här situationen i veckans avsnitt av vår F1-podd Plattan i Mattan. Du hittar den här.

Nu fokuserar vi mot F1 på Silverstone som avgörs i helgen. Vi kan konstatera att Aston Martin har en ny CEO, Martin Whitmarsh lämnar teamet. Han ersätts av Andy Cowell, tidigare motorchef hos Mercedes.

Tider för Storbritanniens GP på Silverstone.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB