Startsida / Inlägg

Marcus Ericsson förlovad på kärlekssemestern

av Anna Andersson

Marcus Ericsson har förlovat sig. Med sin hustru.

Nya bilder från kärlekssemestern visar deras lycka.

“ Vi kanske gör det baklänges, men detta är vår historia “ skriver paret.

Marcus Ericsson och hustrun Iris Tritsaris Jondahl
Marcus Ericsson och hans fru Iris Tritsaris Jondahl (IndyCar)

I april förra året gifte sig Marcus Ericsson med sin flickvän Iris Tritsaris Jondahl, de vigdes i hemlighet tillsammans med ett par vittnen.

Nu i sommar, lite mer än ett år efter vigseln i USA, har de förlovat sig i Grekland. Paret skriver på Instagram

“Förlovad i Grekland 💍 Det vackraste i livet är att det ger dig chansen att skapa din egen unika berättelse. Vi kanske gör det baklänges, men det här är vår berättelse, och vi älskar varje kapitel av den🤍”

Marcus Ericsson förvlovad

Marcus Ericsson och Iris Tritsaris Jondahl träffades träffades 2021, ungefär samtidigt som Ericsson vann sin första seger i IndyCar. De har varit ett par sedan början av 2022 och i maj samma år vann han klassikern Indy 500 och skrev för evigt in sig i historieböckerna.

Året efter, strax efter bröllopet, slutade han tvåa i samma tävling.

– Sedan vi träffades har jag tagit mig till en helt ny nivå som idrottsman. Jag tror att det mycket handlar om att jag är lycklig, att jag mår bra hemma och att jag kan få ut max när jag känner hennes fina stöd. Det är en trygghet. Jag tror att det har extremt mycket att göra med de sakerna, sa han till Sportbladet i samband med vigseln.

I år har han bytt stall, från Ganassi till Andretti Autosport och har varit något tyngre.

Men det var någonting han var medveten om när han lämnade toppteamet Chip Ganassi Racing för att utvecklas i en helt annan roll.

– Det är en möjlighet för mig att kliva ut ur skuggan, även om det sportsligt kanske kan vara ett steg ner i första läget. Ganassi har varit det bästa teamet så länge, men det handlar om så mycket mer för dig som förare. Om din position i teamet, förutsättningar, resurser, ekonomi, förklarade han beslutet för F1-bloggen .
– Vill du ha en mindre roll i ett mästarlag? Eller vara ledare i ett team som satsar och vill bli mästare? Det är en utmaning som jag gillar och det känns spännande.

Nu har IndyCar sommaruppehåll och Ericsson ligger 12:a i sammandraget, en placering före kompisen Felix Rosenqvist som också han bytt stall i år.

Säsongen startar om i Illinois den 17 augusti och därefter återstår fem deltävlingar vilket inkluderar säsongsfinalen på ovalen i Nashville den 15 september.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB