Startsida / Inlägg

Att supa med Slipknot

av Mattias Kling

En märkbart tagen LG Petrov (Entombed) sitter i solskenet och mår lite tjymigt. Och det har sin förklaring, den föregående natten har han tillbringat med nio maskerade män från Iowa i en dryckesorgie av sällan skådade slag.

– Alla stog runt mig i en ring och hetsade mig att dricka hela tiden, säger han innan han ber om en kopp kaffe.

För övrigt är det just Slipknot som är själva anledningen till att Hammarbyhöjdens mest säkra dödsmetallsångare, och kanske stösta Djurgårdare, just nu befinner sig i fiendeland på västkusten. Det visar sig nämligen vara så att Iowatruppens trummis, Joey Jordison, är ett stort Entombed-fan och har personligen bjudit in LG till Metaltown. Som därmed tog med sig ett sällskap på ett och åkte till Göteborg.

– Det kändes ju liksom lite stort, och samtidigt osäkert. Glida fram till incheckningen och säga ”jag står på Slipknots lista”, och då visade det sig plötsligt att jag hade möjlighet att plocka med mig ytterligare fyra gäster.

Kan tänka mig att några i Stockholm kanske är lite sura just nu.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB