Startsida / Inlägg

Det är skönare i tvåan

av Mattias Kling

MC.jpg

Är nyss hemkommen efter en resa med ett X200-tåg som snarade verkade vara på väg mot skärselden än mot Stockholm. Det mesta som kunde strula på tåget gjorde det; luftkonditioneringen var paj i de flesta vagnarna vilket gjorde hettan olidlig och strömmen i bistron funkade inte och därmed kunde ingen handla där (och jag som skippat frukosten kände mig smått panikslagen).

Dock hade jag turen att hamna i vagn två, den enda som höll dräglig temperatur i första klass. Värre var det för In Flames-medarbetaren Jörgen och Expressens Martin Carlsson som efter att ha förvärmt på bland annat Centralstationen i Göteborg såg fram emot en festlig resa till huvudstaden. Placeringen i vagn ett – där hettan kunde smälta plast – fick blodet att koka och inte gjorde bistrostängningen saken bättre.

Efter Skövde kom dock beskedet att servering kunde ske, men endast mot kontant betalning. Självklart ryckte Aftonbladet då ut och lånade ut pengar till konkurrenten med sting, och jag fick mig slutligen ett par ostfrallor som räddning precis innan pannan skulle slå i backen. 

Så det blev till slut en rätt trevlig färd i serveringsvagnen. En stor eloge till personalen på tåget – och inte minst till Metaltownbesökaren Carina, som trots att hon reste privat hjälpte till att dela ut vatten och mackor till svimfärdiga resenärer. Och som belöning fick hon lyssna på historier om kontinuerliga hälsoproblem, spermatest i Costa Rica och passa på att döpa om Jörgen till Gördel.

Nu – dusch. Luktar som en sovsäck efter tredje natten på Hultsfred.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB