Middagstips
avVår söndagsmiddag men funkar vilken dag som helst. Lite hackande så sköter sig maten själv i ugnen. Jag älskar sån mat.
Allt-i-ett-kyckling
4 port
6 kycklinglår eller delar
2 palsternackor
ett gäng brysselkål
1 vitlök
5 rödbetor
4 sötpotatisar
1 paket fetaost
Skala och skär alla grönsakerna i lagom stora bitar. Lägg alla kycklingbitarna på en plåt, krydda dem med salt, vitpeppar häll över olivolja och soya. Lägg grönsakerna runt omkring. Skär vitlöken på mitten (så att alla klyftor blir halva) och lägg i varsitt hörn. Häll över olivolja och godtyckliga kryddor, gärna färska. Skjuts in i ugnen i 250 grader i cirka en timma. När det är tio minuter kvar smular du över fetaosten.
Servera med en kall sås gjort på matlagningsyoghurt, italiensk salladskrydda och herbamare örtsalt. Verkligen gott!