Asiatisk biffsallad
avHär kommer receptet på biffsalladen som jag bjöd på i lördags!
Du behöver:
Biffsalladen:
500 g biff (kan vara lövbiff. För lite lyxigare, ta riktig biff)
300 gr sockerärtor
1 röd lök
2 röda paprikor
1 gurka
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 pkt risnudlar
Såsen:
6 msk fisksås
2 msk pressad lime
2 msk vatten
3 msk socker
1 hackad chili
2 hackade vitlöksklyftor
Gör såhär:
– Skiva biffen i 1-2 cm tunna skivor.
– Stek skivorna i en stekpanna tills de fått fin färg.
– Skär löken, paprikorna och gurkan och blanda på ett fat.
– Skär ner de färska kryddorna, sockerärtorna och blanda om.
– Koka upp vatten och koka risnudlarna. Häll av dem i ett durkslag och låt dem svalna.
– Häll nudlarna på fatet med grönsakerna och lägg över biffen.
– Avsluta med dressingen.
Såsen:
– Dela chilin på längden och ta bort fröna.
– Strimla chilin, hacka vitlöksklyftorna och blanda med fisksås, socker, lime och vatten.