Startsida / Inlägg

Asiatisk biffsallad

av Hannah Widell

Här kommer receptet på biffsalladen som jag bjöd på i lördags!

Du behöver:

Biffsalladen:
500 g biff (kan vara lövbiff. För lite lyxigare, ta riktig biff)
300 gr sockerärtor
1 röd lök
2 röda paprikor
1 gurka
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 pkt risnudlar

Såsen:
6 msk fisksås
2 msk pressad lime
2 msk vatten
3 msk socker
1 hackad chili
2 hackade vitlöksklyftor

Gör såhär:
– Skiva biffen i 1-2 cm tunna skivor.
– Stek skivorna i en stekpanna tills de fått fin färg.
– Skär löken, paprikorna och gurkan och blanda på ett fat.
– Skär ner de färska kryddorna, sockerärtorna och blanda om.
– Koka upp vatten och koka risnudlarna. Häll av dem i ett durkslag och låt dem svalna.
– Häll nudlarna på fatet med grönsakerna och lägg över biffen.
– Avsluta med dressingen.

Såsen:
– Dela chilin på längden och ta bort fröna.
– Strimla chilin, hacka vitlöksklyftorna och blanda med fisksås, socker, lime och vatten.

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
    • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Fred Balke
    • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
    • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
    • Redaktionschef: Karin Schmidt
    • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
    • Org.nr: 556100-1123
    • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
    • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
    • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
    • Telefon växel: 08 725 20 00
    • FÖLJ OSS

    © Aftonbladet Hierta AB