Startsida / Inlägg

Lyckojulkalender #3 Meningsfullhet

av Linnea Molander

När jag pratar om lycka med människor märker jag att många blandar ihop lycka med glädje. Det är lätt att tro att ett lyckligt liv är ett glatt liv som går ut på att maximera andelen positiva känslor och minimera andelen negativa. Men det stämmer inte. Vi har alla djupare behov än så och upplever därför en mening med utmaningar och växande, och känner tillfredsställelse när vi kan göra skillnad för andra och världen, även när det är krävande.

Att använda dina styrkor och ditt engagemang för syften som är större än dig själv ger en känsla av meningsfullhet som gör ditt liv lyckligare och mer tillfredsställande. Vi blir lyckligare att att hjälpa varandra än av att bara ta hand om oss själva, så dagens lyckostrategi är därför att välja något som du tycker är viktigt och meningsfullt och göra något stort eller litet för att bidra till det syftet. Det kan ske genom engagemang i till exempel en förening, dina eller andras barn, körsång, miljöarbete, fackliga uppdrag, ett politisk parti, djurrätt eller något annat som känns viktigt för dig.

 

Lämna gärna en kommentar om vad du gjorde och hur det kändes.

”The bad news is that I can’t tell you how to find meaning in your life. You are gonna go out and find your purpose. And you are going to forge the sense that you make in your own life. There is no answer from me, or anybody.The good news is that you can do it. We can all do it.

 • Tjänstgörande redaktör: Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB