Startsida / Inlägg

Hittepå eller verklighet?

av Linnea Molander

När grubblandet drar igång är det mycket lätt att fantasin skenar iväg ordentligt – men många gånger hittar vi faktiskt bara på. Eftersom det KÄNNS som en verklig fara när vi tänker på otäcka saker är det ändå lätt att göra det som kallas för känslotolkning. Det innebär att man tror på tankarna för att de känns sanna, oavsett om de är det eller inte.

Grubbeltankarnas största fiende är ofta verkligheten. Skriver du ner tankarna så de ligger still på pappret och du kan göra en reality check. Sätt grubbeltanken på prov. Finns det logiska och rimliga skäl att tro på grubbeltankarna? Varför? Varför inte? Har du all information eller hittar du på eller gissar? Hur skulle det kunna vara istället?

bild-15Några av mina tips i grubbelartikeln i senaste numret av Wellness

 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB