Startsida / Inlägg

Efter dejten-grubblande…

av Linnea Molander

När du varit på en trevlig dejt som gjort dig lite pirrig är det väldigt väldigt lätt att pirret i magen bubblar upp även i huvudet och gör att du börjar tänka lite annorlunda än du brukar. Tex bara på den där personen hela tiden, och gå igenom varje moment av dejten i huvudet om och om igen, eller fantisera ihop hur ert liv tillsammans skulle se ut, trots att ni bara tillbringat typ tre timmar ihop.

Så länge du mår bra av det är det förstås helt lugnt att fantisera lite och återuppleva mysiga stunder i tanken men om du märker att det upptar all din vakna tid, att du plötsligt börjar tycka att det är en jättebra idé att skicka 10 sms på raken, ägnar arbetstid åt att facebookstalka eller bokar av allt du hade inplanerat OM hen skulle höra av sig och vilja hitta på något, då behöver du svalka ner hjärnan lite och komma ner på jorden.

grubbel
Vad betydde det där sms-et egentligen? Kommer vi ses igen? Gjorde jag bort mig? Tänk om hon dejtar någon annan också?! Tyckte han att jag var rolig? Undrar hur våra barn skulle se ut… Ingen flirtsmiley – är jag friendzonad nu?! OMG nu checkade han in på biografen med någon annan, bäst att facebookstalka hen också! Osv osv osv..
 

Först och främst: Du kan aldrig aldrig aldrig räkna ut vad någon vill, tycker eller känner genom att grubbla på det. Du kan inte läsa tankar så det är bara slöseri på energi att försöka. 

För det andra, det är personen du detjar som ska passa in i ditt liv, inte tvärtom! Det blir helt fel om du låter en person som du bara träffat en eller ett par gånger bli centrum för hela din värld. Då finns risk för alla möjliga former av needyness och dålig självbild som aldrig leder till något bra. (Läs om det här blogginlägget om du märker att du fokuserar massor på den andra personen och glömmer bort hur awesome du är!)

Den enkla lösningen ligger i att fortsätta leva ditt liv som vanligt och göra saker. Håll dig sysselsatt! Ensamhet och brist på saker att göra är optimala förutsättningar för att grubbla ihjäl sig. Undvik det! Gå till gymmet istället, dra med några vänner på bio, laga matlådor för hela veckan, hjälp en kompis att möblera om eller gör något annat som håller händerna och tankarna i styr.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB