Startsida / Inlägg

Kär och galen! Eller bara intresserad och lite konstig?

av Linnea Molander

Har du varit med om det där märkliga som händer när man förvandlas till en lite socialt missanpassad version av sig själv så fort man blir intresserad av någon?

Plötsligt kan du för ditt liv inte komma ihåg var man gör av fötterna när man står, vad som ingår i en helt normal konversation eller hur man ser någon i ögonen. Saker som du aldrig reflekterar över annars (hur blinkar man normalt?) känns som enorma utmaningar och plötsligt står du mittemot din crush och stampar onaturligt med fötterna samtidigt som du säger konstiga saker med en stirrig blick. Och ju mer du anstränger dig för att verka kul och charmig, desto weirdare blir du. Men så fort personen lämnat rummet blir du dig själv igen och undrar vad i hela friden det var som hände…

Alla som känner igen sig räcker upp en hand!

crazy miri

 

Hur gör man då för att slippa ägna hela dejten åt att försöka hålla ordning på sig själv så man inte gör bort sig? Jo det ska jag tala om!

 • Sluta tänka på dig själv!! Ju mer du tänker desto weirdare kommer du bli. Det är bara genom att vara närvarande i stunden som du kan skapa kontakt med personen framför dig och få självmedvetenheten att släppa. Så glöm bort dig själv en stund och fokusera helt på den andra personen. Var nyfiken och intresserad, ställ frågor och lyssna.

 

 • Öva. Ju mer du dejtar desto tryggare kommer du bli. Dessutom kommer du vara mycket mer avslappnad på dejten när du har inställningen att du bara övar på att dejta. Då släpper mycket av pressen och det blir betydligt lättare för dig att fixa första punkten.

 

 • Gilla läget. Ju mer du tänker på det och försöker förändra det, desto värre kommer det bli. Konstatera istället bara att du tagit en liten tripp till crazytown och lita på att det går över när du inte gör någon stor grej av det. (Och du övar ju ändå bara, så det är ingen fara 😉 )

 

I ett kommande nummer av Wellness finns en artikel jag skrivit om att hantera nervositet inför dejten med fler tips. Håll utkik!

 

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Emma Lindström och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB