Startsida / Inlägg

Inga fler stela dejter!!

av Linnea Molander

Hur många vänner har du fått genom att ni satt er på varsin sida om ett bord och beskrivit er själva för varandra? Förmodligen inte jättemånga, så varför tror vi att det är bästa sättet att lära känna någon vi dejtar!? I alla andra sammanhang lär vi känna människor genom att göra något tillsammans (plugga, festa, gå på kurs, sporta, resa) och det funkar utmärkt när du dejtar också.

Mitt motto är att även om killen jag dejtar skulle visa sig vara tråkig ska dejten vara kul. Att gå på fikadejt med nån som visar sig vara helt ointressant är en ganska plågsam upplevelse men om ni går på konstmuseum, ser stand-up, tar en promenad på en vacker plats, bowlar eller provar choklad får ni en trevlig upplevelse oavsett vad ni tycker om varandra. Men framför allt är det väldigt mycket lättare att lära känna någon när fokuset inte ligger på just att ni ska lära känna varandra. Flirta kan ni göra ändå och vill ni sätta er nånstans och prata efteråt är isen redan bruten så det kommer kännas mycket mer naturligt. Dessutom är det betydligt lättare att säga ”du, jag tänkte gå på den där fotoutställningen, vill du följa med?” än att högtidligt bjuda ut någon på en middagsdejt.

Skärmavbild 2014-02-11 kl. 23.39.21

Ska vi ta en promenad? 😉

Så hur gör man då för att undvika att samtalet på dejten känns som en arbetsintervju? Jo, du pratar om annat än ”livsfakta” som jobb, boende, antal syskon osv. Led istället in samtalet på känslor, upplevelser, värderingar, drömmar och framtiden. Det ger dig en mycket tydligare bild av vem du har framför dig – och en mycket roligare, flirtigare och intressantare dejt!

Lycka till!

 
 • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Emma Lindström och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB