Startsida / Inlägg

Lyssna

av Linnea Molander

En av de allra allra största fördelarna med att jobba som coach är att jag får ta del av så många människors innersta tankar, känslor, rädslor och upplevelser. Tack vare coachingsituationen öppnar sig människor för mig på sätt som man annars kanske bara öppnar sig för en riktigt god vän, med total öppenhet och tillit. Och jag är så tacksam för det.

Det ger mig så enormt mycket att få lyssna på dessa människor och jag får en djup empati för hela mänskligheten, som jag inte hade tidigare. Vissa saker blir väldigt tydliga, tex att vi är så otroligt lika varandra allihopa.

Vi längtar efter kärlek, acceptans och bekräftelse. Vi är rädda för att bli ensamma, för att visa oss sårbara, för att hoppas på våra drömmar. Saker som jag tidigare trodde var unika för mig inser jag är en del av att vara människa när alla mina klienter kommer till mig och berättar exakt samma sak.

bild

Något annat coachandet lär mig är att alla människors beteenden alltid har sin förklaring. När människor uppriktigt och öppet berättar hur de tänker och känner om olika saker blir deras beteende alltid helt förståeligt. I början förstår de inte sig själva, och jag har ju inte heller någon aning, men genom coachingen brukar det bli helt tydligt varför de har sina mönster och beter sig på sätt som utåt sett kan framstå som både destruktiva, ologiska och kontraproduktiva. Genom att förstå går det att förändra. Och det finns alltid alltid skäl till att människor är som de är.

bild-18

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB